Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Десерт для справжніх ласунів: трюфельний торт з чорним шоколадом

Він відрізняється яскравим і насиченим смаком

<p style="text-align: justify;">Шоколадний торт Фото: depositphotos.com</p>
Шоколадний торт Фото: depositphotos.com

Для приготування десерту використовуйте чорний шоколад з вмістом какао не менше 50%. Перед подаванням торт потрібно обов'язково охолодити, щоб він придбав потрібну текстуру.

Трюфельний торт

Складові:

  • 250 г чорного шоколаду
  • 125 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 50 мл вершків або молока
  • 125 г цукру
  • 2 ст.л. ложки какао-порошку без цукру
  • цукрова пудра або збиті вершки – для прикраси
  • свіжі ягоди – для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розтопити розламаний на шматочки шоколад разом з молоком і нарізаним вершковим маслом, злегка остудити.
  2. Збити жовтки разом з 75 г цукру до освітлення, змішати із шоколадною масою.
  3. Збити яєчні білки в пишну піну, додати цукор, що залишився, і збити до м'яких піків. Додати до білків просіяне какао і шоколадну суміш, акуратно перемішати рухами від низу до верху.
  4. Форму для випічки застелити пергаментом і змастити маслом.
  5. Викласти тісто і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
  6. Дати постояти 10 хвилин у формі, потім перекласти торт на тарілку. Прикрасити цукровою пудрою або збитими вершками, посипати свіжими ягодами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як обрати якісний шоколад. Ми також розповідали, як правильно розтопити шоколад для глазурі. Крім цього, ми ділилися рецептом гарячого шоколаду з апельсиновим смаком.

Дивіться відео і дізнайтеся, чому насправді горить шоколад:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв