Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Десерт на 8 березня: крем-брюле "Карамель" від Лізи Глинської

Рецепт смачного святкового десерту від відомого кондитера

Ліза Глинська
Ліза Глинська
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Суддя шоу "МайстерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася рецептом улюбленого десерту.

Крем-брюле – це знаменитий французький десерт на основі крему англез. Єлизавета Глинська готує його з карамеллю. Так, на її думку, маскується смак жовтків, який може не всім бути до вподоби.

Крем-брюле

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків (жирність 18-21%)
  • 120 г яєчного жовтка (6 шт.)
  • Стручок ванілі (насіння)
  • 140 г цукру
  • 30 мл води

Рецепт приготування:

  1. Для карамелі в сотейник відправляємо воду, потім цукор і ставимо на вогонь. Не перемішуємо! На низьких градусах є ймовірність кристалізації цукру, тому лише злегка нахиляємо сотейник, а не перемішуємо суміш.
  2. Варимо до стану коричневої карамелі.
  3. Змішуємо жовтки з 1/4 вершків.
  4. Знімаємо карамель з вогню і відразу ж, тонкою цівкою, заливаємо в карамель гарячі вершки (без жовтків!) з насінням ванілі. Перемішуємо.
  5. Проціджуємо карамельні вершки через сито і з'єднуємо з жовтками.
  6. Розливаємо крем, що вийшов (по виду, звісно, він поки нагадує більше соус) до керамічних формочок.
  7. Запікаємо крем-брюле на водяній бані: формочки з кремом ставимо в глибоку ємність (лист), наливаємо окріп до середини формочок і поміщаємо до духовки, розігріту до 130 °С, на 25-30 хвилин.
  8. Після закінчення часу вимикаємо духовку і злегка відкриваємо дверцята. Не виймаючи десерт з духовки, даємо йому повністю охолонути. Не переживайте: у гарячому стані крем-брюле злегка "тремтить" в центрі.
  9. Коли крем охолоне, ставимо його до холодильника і залишаємо ще на кілька годин.
  10. Перед подачею присипаємо крем-брюле тростинним цукром і обпалюють поверхню за допомогою газового пальника для створення тонкої карамельної скоринки. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до трьох діб.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-карамель за рецептом Марти Стюарт. Сайт "Сегодня" також рецептом крем-брюле з ягодами.

Всі подробиці в спецтемі 8 березня

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів