Головна Сьогодні

Десерт на День святого Валентина: Брауні з морозивом і горіхами

Шоколад визнаний одним з найкращих афродизіаків

Фото: Pixabay

Брауні вважається одним з найпопулярніших десертів у світі. Це солодкі тістечка з багатим шоколадним смаком і злегка тягучою консистенцією, які стануть прекрасним частуванням до Дня святого Валентина, особливо, якщо подати їх разом з горіхами, гранатовим желе і кулькою морозива.

Брауні з гранатовим желе, горіхами і морозивом

Складові:

  • 200 г гіркого шоколаду з високим вмістом какао

  • 150 г вершкового масла

  • 190 г цукру

  • 100 г борошна

  • 4 яйця

  • 1 ст. л. какао

  • 10 г ванільного цукру

  • 1/4 ложки солі

Для желе: 

  • 200 мл гранатового соку

  • 50 мл води

  • 1 ч. Л. желатину

  • 20 г цукру

Для прикраси:

  • 2 гілочки м'яти

  • 20 г волоських горіхів

  • 100 г вершкового морозива

Рецепт приготування:

  1. На водяній бані розтопіть шоколад з вершковим маслом. З'єднайте цукор з ванільним цукром і додайте в шоколадну суміш. Перемішайте.

  2. Зніміть масу з водяної бані і, ретельно помішуючи, введіть в неї яйця (по одному).

  3. В окремій ємності з'єднайте борошно, какао і сіль. Отриману суміш поступово введіть в шоколадну масу. Дно форми для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто у форму і випікайте 20 хвилин при 180 °C.

  4. Тим часом приготуйте желе: розігрійте гранатовий сік до 40-50 °C, додайте до нього розмочений у холодній воді желатин, добре перемішайте і розлийте рідину по формах. Помістіть в холодильник і дайте повністю застигнути.

  5. Готове желе обваляйте в цукрі. Подавайте Брауні з желе, кулькою морозива, м'ятою і волоськими горіхами.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати капкейки на День Валентина із сюрпризом. Ми також ділилися рецептом рожевих млинців у вигляді сердечок.​​​​​​​

Дивіться відео, як обрати якісний шоколад:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь