Брауні вважається одним з найпопулярніших десертів у світі. Це солодкі тістечка з багатим шоколадним смаком і злегка тягучою консистенцією, які стануть прекрасним частуванням до Дня святого Валентина, особливо, якщо подати їх разом з горіхами, гранатовим желе і кулькою морозива.
Брауні з гранатовим желе, горіхами і морозивом
Складові:
200 г гіркого шоколаду з високим вмістом какао
150 г вершкового масла
190 г цукру
100 г борошна
4 яйця
1 ст. л. какао
10 г ванільного цукру
1/4 ложки солі
Для желе:
200 мл гранатового соку
50 мл води
1 ч. Л. желатину
20 г цукру
Для прикраси:
2 гілочки м'яти
20 г волоських горіхів
100 г вершкового морозива
Рецепт приготування:
На водяній бані розтопіть шоколад з вершковим маслом. З'єднайте цукор з ванільним цукром і додайте в шоколадну суміш. Перемішайте.
Зніміть масу з водяної бані і, ретельно помішуючи, введіть в неї яйця (по одному).
В окремій ємності з'єднайте борошно, какао і сіль. Отриману суміш поступово введіть в шоколадну масу. Дно форми для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто у форму і випікайте 20 хвилин при 180 °C.
Тим часом приготуйте желе: розігрійте гранатовий сік до 40-50 °C, додайте до нього розмочений у холодній воді желатин, добре перемішайте і розлийте рідину по формах. Помістіть в холодильник і дайте повністю застигнути.
Готове желе обваляйте в цукрі. Подавайте Брауні з желе, кулькою морозива, м'ятою і волоськими горіхами.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати капкейки на День Валентина із сюрпризом. Ми також ділилися рецептом рожевих млинців у вигляді сердечок.
Дивіться відео, як обрати якісний шоколад: