Головна Сьогодні

Десерти-обманки: українка створює апетитні свічки у вигляді солодощів

Ірина Туревич робить авторські свічки у вигляді морозива

Апетитний десерт, від якого не погладшаєш. Тому що їсти такі солодощі не можна – хіба що очима. Лучанка Ірина Туревич створює їх з ароматизаторів, парафіну і стеарину. Її шедеври нагадують морозиво і викликають справжній фурор.

Парафінове диво Ірини Туревич народжується на кухні. Роль майстерні і виставкового залу грає звичайна квартира. Магія кольору і аромату тут неймовірна. Робота над свічками починається з підготовки субстрату.

"Стеарин додається, щоб свічка не коптила і була твердою", – коментує процес Ірина.

Розплавлену суміш Туревич доводить до консистенції повітряного крему, але перед цим додає секретний елемент. Потім до теплої маси вставляє гніт, розливає по склянках. Коли перший шар застигає, кладе другий – іншого кольору.

"Намагаюся, щоб від чотирьох до восьми відтінків було. Стандартними є білий і шоколадний кольори. А також – зелений, блакитний, червоний..." – коментує свою роботу майстер.

Натуральності свічок додають ароматизатори. Іноді вони штучні, але є і натуральні – з ароматом какао, цитрусових, кориці. Зверху роботу обов'язково прикрашає зірка. Вона – єдиний їстівний елемент, тому що виготовляється з шоколаду і масла. Ідея створення псевдодесертів, каже, прийшла випадково – уві сні.

Одну свічку Ірина виготовляє по 8 годин. Продає їх вкрай рідко, частіше – дарує знайомим.

"Коли ми силою цю майстриню вивели на виставку, попит був божевільний. Люди спочатку думали, що це дійсно солодке, що його можна вкусити, спробувати. Діти тяглися ручками, шоколадки", – каже сусідка Туревич Лариса Савчук.

Всього в активі Ірини понад триста унікальних шедеврів. Якщо інтерес до них продовжуватиме зростати, жінка планує організувати майстер-класи і взяти участь в двох виставках.

Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв про художницю, яка "оживляє" свою їжу за допомогою іграшкових очей.

Крім цього, ми розповідали про 16-річного підлітка-вегана Хосе, який дивує своїх підписників неймовірно красивими десертами, і про британку, яка використовує їжу, щоб розповісти кумедні візуальні історії.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь