I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Дев'ять невідомих вам секретів приготування продуктів

У кожного кулінара є свої маленькі секрети приготування різних страв. Ділимося тими, яких ви напевно не знаєте

Хочете, щоб приготовані вами страви були ще смачнішими і виглядали ще смачніше? Тоді дізнайтеся секрети, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися.

Варіння м'яса і птиці
Для того, щоб м'ясо і птиця не були переварені зовні і недовареті всередині, не починайте їх готувати, поки вони не охолонуть до кімнатної температури. Викладіть м'ясо і птицю з холодильника і почекайте півгодини, а потім починайте готування.

Реклама

Знову м'ясо і птиця
Після того, як страва вже приготовлена, вона повинно злегка полежати (від 5 до 20 хвилин). Це необхідно для того, щоб м'ясо стало більш соковитим і смачним.

Заморожені овочі
Не варто готувати заморожені овочі в мікрохвильовці: вони частково залишаться сирими, частково стануть сухими. Найкраще їх відварювати або поміщати в пароварку. Пам'ятайте, що після приготування овочі треба облити холодною водою: це зробить їх хрусткими.

Паста
Перед тим, як кинути макаронні вироби в киплячу воду, обов'язково їх посоліть. Це не тільки поліпшить їх смак, але і допоможе соусу краще "подружитися" з пастою.

Реклама

Смажений бекон
Не кладіть бекон на дуже гарячу або зовсім холодну сковорідку: температура повинна бути середньою. Так жир буде помірно витоплюватися, що забезпечить хрустку скоринку.

Яйця
Розбиваєте яйця ножем або про край миски? Це збільшує ризик того, що жовток розтечеться. Якщо вам треба зберегти його в цілості, розбивайте сире яйце об плоску поверхню.

Смаження  риби
Рибу треба класти на сковороду тільки після того, як вона гарненько розжариться, інакше риба стане прилипати до неї. Пам'ятайте, що приготування риби повинно бути швидким, якщо ви довго тримаєте її на вогні, страва стане сухою і жорсткою.

Реклама

Смаження у фритюрі
Якщо ви смажите щось у фритюрі, не заповнюйте сковорідку до відмови: для того, щоб продукти добре присмажилися і придбали гарну коричневу скоринку, їм необхідно вільний простір. Тим більше, що наповнивши сковороду до відмови, ви ризикуєте тим, що шматочки злипнуться.

Картопляне пюре
Щоб пюре вийшло розсипчастим, треба класти картоплю не в киплячу воду, а в холодну, і вже потім включати плиту. Намагайтеся також не надто старанно м'яти пюре, інакше крохмаль зіб'є його в один ком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні помилки при приготуванні салатів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати смачні заправки для овочевих салатів.

Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти