Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Для поціновувачів пікантних страв: теплий салат з квасолі, горіхів і помідорів

Рецепт смачного і корисного салату в грузинському стилі

Теплий салат з квасолі. Фото: depositphotos.com
Теплий салат з квасолі.
Фото: depositphotos.com

Салат з квасолі з горіхами, цибулею і помідорами – ідеальне блюдо для холодних днів. Томати допомагають краще засвоюватися залізу, яке міститься в бобових. 

Салат з квасолі, горіхів і помідорів 

Складові: 

  • 250 г сухої квасолі
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 середня червона цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 середніх помідори
  • 1 ч.л. хмелі-сунелі
  • 1/2 ч.л. паприки, сіль за смаком
  • зелень (кінза, петрушка)
  • рослинна або оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Червону квасолю попередньо замочити у воді на 6-8 годин, потім відварити до м'якості.
  2. Поки вариться квасоля, почистити цибулю, нарізати півкільцями, дрібно нарізати помідори.
  3. Цибулю пасерувати в рослинній олії, додати туди помідори. Готувати 5 хвилин на сильному вогні.
  4. Вогонь зменшити, додати до цибулі з помідорами рубану зелень і горіхи, часник і спеції.
  5. Перемішати і прогріти 7 хвилин на маленькому вогні. Коли квасоля буде готова, додати її до овочів, акуратно перемішати і прогріти ще п'ять хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти журавлиною. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептами пісних салатів з буряка

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату:

Всі подробиці в спецтемі Різдвяний піст: правила харчування та рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів