Головна Сьогодні

Для літнього чаювання: сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою

Готуємо пиріг із дріжджового тіста з фруктами і штрейзелем

Домашній сливовий пиріг. Фото: pixabay.com
Домашній сливовий пиріг.
Фото: pixabay.com

Шукаєте небанальний рецепт сливового пирога? Приготуйте дріжджовий тарт з сливово-медовою начинкою і горіховим штрейзелем.

Сливовий пиріг з крихтою

Складові:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 150 мл молока
  • 1 ст.л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 1 яйце – для змазування
  • цедра лимона – за смаком
  • 1 дрібка солі

Для начинки:

  • 800 г слив
  • 100 г меду

Для крихти:

  • 60 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 80 г борошна
  • 80 г меленого мигдалю

  1. Дріжджі і цукор перемішати, залити теплим молоком, присипати трохи борошном, перемішати. Накрити кухонним рушником і залишити на 10-15 хвилин. Після цього додати решту борошна, жовтки, трохи м'яке вершкове масло, дрібку солі, натерту цедру лимона. Замісити тісто.
  2. Присипати його борошном, прикрити рушником і залишити підніматися на 45 хвилин.
  3. Для крихти тим часом перетерти масло з цукром, борошном і мигдалем.
  4. Тісто, що піднялося, розкласти рівномірним тонким шаром на змащене олією деко.
  5. Зверху викласти шар слив, нарізаних половинками, і полити медом.
  6. Загорнути бортики, посипати пиріг мигдальної крихтою, бортики змастити збитим яйцем.
  7. Поставити в розігріту духовку і випікати 20-30 хвилин при температурі 170 ° C.

Нагадаємо, раніше ми писали,  як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Дивіться відео, як приготувати домашнє сливове вино:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь