Шукаєте небанальний рецепт сливового пирога? Приготуйте дріжджовий тарт з сливово-медовою начинкою і горіховим штрейзелем.
Сливовий пиріг з крихтою
Складові:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 20 г свіжих дріжджів
- 150 мл молока
- 1 ст.л. цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 яєчних жовтки
- 1 яйце – для змазування
- цедра лимона – за смаком
- 1 дрібка солі
Для начинки:
- 800 г слив
- 100 г меду
Для крихти:
- 60 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 80 г борошна
- 80 г меленого мигдалю
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Дріжджі і цукор перемішати, залити теплим молоком, присипати трохи борошном, перемішати. Накрити кухонним рушником і залишити на 10-15 хвилин. Після цього додати решту борошна, жовтки, трохи м'яке вершкове масло, дрібку солі, натерту цедру лимона. Замісити тісто.
- Присипати його борошном, прикрити рушником і залишити підніматися на 45 хвилин.
- Для крихти тим часом перетерти масло з цукром, борошном і мигдалем.
- Тісто, що піднялося, розкласти рівномірним тонким шаром на змащене олією деко.
- Зверху викласти шар слив, нарізаних половинками, і полити медом.
- Загорнути бортики, посипати пиріг мигдальної крихтою, бортики змастити збитим яйцем.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 20-30 хвилин при температурі 170 ° C.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чізкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео, як приготувати домашнє сливове вино: