Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Для любителів кулінарних експериментів: варення з груші і гарбуза

Рецепт яскравого варення на зиму

Варення з гарбуза і груш. Фото: pixabay.com
Варення з гарбуза і груш.
Фото: pixabay.com

Варення з груші і гарбуза виходить дуже смачним і ароматним. Частину груш можна замінити яблуками, а також додати трохи спецій – імбиру, кориці або ванілі.

Грушево-гарбузове варення

Інгредієнти:

  • 600 г стиглих груш
  • 300 г гарбузової м'якоті
  • 300 мл води
  • 300 г цукру або за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Груші помити, очистити від серцевини і насіння. Нарізати разом з гарбузом невеликими шматочками.
  2. Для сиропу змішати цукор і воду. Довести до кипіння, щоб цукор розчинився.
  3. У гарячий сироп викласти шматочки груші і гарбуза, добре перемішати. Довести до кипіння і варити на середньому вогні 20 хвилин, час від часу помішуючи.
  4. Розлити варення по стерилізованих банках і закрити кришками. Перевернути догори дном, накрити рушником і дати охолонути. Зберігати варення в сухому прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисне варення з шипшини і калини. Ми також розповідали, як зробити яблучно-сливове варення.

Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів