Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Долма: готуємо голубці з виноградного листя з м'ясним фаршем і рисом

Долма з м'ясною начинкою Фото: pixabay.com
Долма з м'ясною начинкою
Фото: pixabay.com

Долма – це східне блюдо, схоже на голубці. Воно являє собою фаршировані листя винограду або малини. Зазвичай для долми використовують м'ясний фарш з рисом, але існують і вегетаріанські рецепти.

Долма з телятиною і рисом

Інгредієнти на 50 штук:

  • листя винограду
  • телятина – 1 кг
  • відварений рис – 200 г
  • коріандр
  • червоний мелений перець
  • сіль
  • мелений чебрець за смаком

Для соусу:

  • часник – 3 зубчики
  • мацоні або кефір – 0,5 л
  • кінза
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Виноградне листя обшпарити окропом.
  2. Телятину (ошийок або задню частину) перекрутити на м'ясорубці, додати до фаршу відварений рис, покласти всі спеції, перемішати.
  3. Загорнути фарш в листя і варити їх в каструлі (вода повинна злегка покривати долму) на повільному вогні 30 хвилин.
  4. Для соусу пропустити через прес часник, дрібно нарізати кінзу.
  5. Додати часник, кінзу і сіль в мацоні (кисломолочний продукт, використовується в грузинській і вірменській кухні) або кефір, перемішати.
  6. Подавати готову долму на листі салату, із соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв із фаршу.

Дивіться відео, як приготувати фарширований багет по-французьки:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів