I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Долма по-вірменськи: рецепт з м'ясним фаршем і рисом

Готуємо долму зі свіжого виноградного листя з начинкою

Справжня долма готується з м'ясного фаршу і рису, які загортаються в виноградне листя. До складу страви також входять приправи, цибуля, лимонний сік і оливкова олія, іноді горіхи. Тушити долму можна в духовці, в казані або в мультиварці.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Приправи для страви повинні бути кислими або кисло-солодкими. Подавати долму найкраще з соусом мацоні, який готується з густого кефіру і подрібненого часнику.

Долма з м'ясним фаршем і рисом

Реклама

Інгредієнти:

  • Листя винограду (малини) – 500 г
  • Вирізка (баранина або яловичина) – 1 кг
  • Рис круглозернистий – 70 г
  • Перець болгарський – 100 г
  • Кінза – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Сушений базилік (фіолетовий) – 2 ст.л.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Перець чорний – за смаком

Для мацоні:

  • 200 г густого кефіру
  • 20 г подрібненого часнику

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Зелень, масло, м'ясо і овочі пропустіть через м'ясорубку. Посоліть, додайте прянощі, щедро приправивши сушеним базиліком.
  2. Рис додайте сирим і ще раз акуратно перемішайте.
  3. Листя винограду замочити в холодній воді на 30 хвилин. Акуратно розділіть листя, хвостики відріжте. Вибирайте листя маленьке, однакове. Велике – відкладіть, воно ще знадобиться.
  4. Листя викладіть на поверхню глянцевою стороною вниз, прожилками вгору. На кожен листок покладіть шматочок фаршу завбільшки з маленький волоський горіх. Щільно загорніть, але не дуже туго, щоб рис, коли розвариться, не порвав листя.
  5. На дно каструлі покладіть відкладені раніше велике листя. Викладіть долму щільними рядами. Залийте водою так, щоб верхній ряд не покривався водою. Накрийте тарілкою, щоб рис проварити рівномірно. Доведіть до кипіння на максимальному вогні. Зменшіть вогонь і готуйте близько 40 хвилин.
  6. Подавайте долму з соусом мацоні.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ледачих голубців з кускусом. "Сьогодні" також ділилися рецептом голубців в сметанно-томатному соусі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти