Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Ефектний літній десерт: абрикосовий мус з шампанським

Вибирайте для мусу соковиті і солодкі абрикоси

<p style="text-align: justify;">Літній десерт з абрикосів. Фото: receptam.net</p>
Літній десерт з абрикосів. Фото: receptam.net

До святкового столу або романтичної вечері прохолодний абрикосовий мус з шампанським буде дуже до речі. Готується він просто, а виглядає дуже ефектно.

Абрикосовий мус

Інгредієнти на 6 порцій:

Для мусу:

  • абрикосове пюре – 130 г + 40 г
  • шампанське – 130 г
  • цукор – 115 г
  • желатин – 16 г

Для крамбла:

  • борошно – 50 г
  • мигдальне борошно – 50 г
  • коричневий цукор – 50 г
  • вершкове масло – 50 г

Для желе:

  • абрикоси – 5-6 шт.
  • цукор – 20 г
  • шампанське – 250 г
  • гвоздика – 2 бутона
  • кориця – ½ палички
  • желатин – 5 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Для мусу замочуємо листовий желатин в холодній воді на 10 хвилин. Порошковий желатин потрібно буде залити холодною водою в співвідношенні 1:5 (на 1 г желатину 5 г води).
  2. Доводимо абрикосове пюре з цукром до кипіння, додаємо желатин і шампанське, знімаємо з вогню, перемішуємо до повної однорідності. Даємо охолонути і відправляємо до холодильника до повного застигання.
  3. Для крамбла змішуємо всі інгредієнти і вимішуємо до однорідної структури тесту, формуємо тісто в ковбаску, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо до морозилки – до застигання.
  4. Після застигання натираємо на крупну тертку, викладаємо на деко і випікаємо при 150 градусах до золотистого кольору близько 10 хвилин. Крихта повинна бути хрусткою.
  5. Для желе абрикоси нарізаємо, засипаємо цукром і спеціями, заливаємо шампанським і варимо до готовності (половина рідини повинна випаруватися). Знімаємо з вогню, додаємо заздалегідь підготовлений желатин, розмішуємо до розчинення. Розливаємо желе у келихи, даємо желе застигнути.
  6. Застиглий мус збиваємо міксером на середній швидкості 15 хвилин (повинен стати легким і пишним як густі вершки).
  7. На желе викладаємо трохи крамбла в кожен келих, зверху розливаємо мус. Даємо застигнути.
  8. Перед подачею наливаємо зверху трохи абрикосового пюре, прикрашаємо рубаними фісташками або пластівцями мигдалю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом абрикосового сорбета. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати абрикосовий джем на зиму.

Дивіться відео, як приготувати шампанське в домашніх умовах:

Джерело: receptam.net

Новини партнерiв

Новини партнерiв