I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ефектний літній десерт: абрикосовий мус з шампанським

Вибирайте для мусу соковиті і солодкі абрикоси

До святкового столу або романтичної вечері прохолодний абрикосовий мус з шампанським буде дуже до речі. Готується він просто, а виглядає дуже ефектно.

Абрикосовий мус

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

Для мусу:

  • абрикосове пюре – 130 г + 40 г
  • шампанське – 130 г
  • цукор – 115 г
  • желатин – 16 г

Для крамбла:

Реклама
  • борошно – 50 г
  • мигдальне борошно – 50 г
  • коричневий цукор – 50 г
  • вершкове масло – 50 г

Для желе:

  • абрикоси – 5-6 шт.
  • цукор – 20 г
  • шампанське – 250 г
  • гвоздика – 2 бутона
  • кориця – ½ палички
  • желатин – 5 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для мусу замочуємо листовий желатин в холодній воді на 10 хвилин. Порошковий желатин потрібно буде залити холодною водою в співвідношенні 1:5 (на 1 г желатину 5 г води).
  2. Доводимо абрикосове пюре з цукром до кипіння, додаємо желатин і шампанське, знімаємо з вогню, перемішуємо до повної однорідності. Даємо охолонути і відправляємо до холодильника до повного застигання.
  3. Для крамбла змішуємо всі інгредієнти і вимішуємо до однорідної структури тесту, формуємо тісто в ковбаску, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо до морозилки – до застигання.
  4. Після застигання натираємо на крупну тертку, викладаємо на деко і випікаємо при 150 градусах до золотистого кольору близько 10 хвилин. Крихта повинна бути хрусткою.
  5. Для желе абрикоси нарізаємо, засипаємо цукром і спеціями, заливаємо шампанським і варимо до готовності (половина рідини повинна випаруватися). Знімаємо з вогню, додаємо заздалегідь підготовлений желатин, розмішуємо до розчинення. Розливаємо желе у келихи, даємо желе застигнути.
  6. Застиглий мус збиваємо міксером на середній швидкості 15 хвилин (повинен стати легким і пишним як густі вершки).
  7. На желе викладаємо трохи крамбла в кожен келих, зверху розливаємо мус. Даємо застигнути.
  8. Перед подачею наливаємо зверху трохи абрикосового пюре, прикрашаємо рубаними фісташками або пластівцями мигдалю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом абрикосового сорбета. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати абрикосовий джем на зиму.

Дивіться відео, як приготувати шампанське в домашніх умовах:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти