Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Експерти розповіли, чому насправді горить шоколад

Коментар дали професійні шоколатьє


"События" (Телеканал Україна)

Українців захопив вогняний флешмоб. Користувачі соцмереж навперебій підпалюють плитки шоколаду і викладають відео в інтернет. Мовляв, якщо солодощі загорілися – значить, неякісні. Ми вирішили повторити експеримент і з'ясувати, що насправді означає, коли шоколад горить ясним полум'ям.

Петро і Еліна Кузнєцов – професійні шоколатьє, тому знають про какао-бобові ласощі все. Разом з ними ми підпалюємо кілька плиток. Дві – українського виробника і дві імпортні – іспанську та польську. Вітчизняний шоколад відразу почав загорятися хорошим полум'ям, навіть з димком.

"Шоколад плавиться при 32 градусах. А тут відкритий вогонь близько 400! Тому він горить. А ось тут плавиться. Тепер подивимося, що буде з європейськими солодощами? Вони теж горять, впав шматочок і продовжує горіти", – коментує шоколатьє.

Для чистоти експерименту Еліна і Петро приготували натуральний шоколад власноруч, і теж його підпалили. Вони змішали розтоплене какао-масло з какао-порошком. Утворену масу охолодили і надали їй форму.

"Такий шоколад теж повинен загорітися. Чому цей виріб горить, легко пояснити на прикладі звичайної свічки. Сама свічка – це жир. Гнотик горить, підживлюючи жиром. Точно так само і з шоколадом: какао-масло – це свічка, а какао-порошок – наш фітель. Ось він і горить", – говорить Еліна.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як вибрати якісний шоколад. Ми також розповідали, як правильно розтопити шоколад для глазурі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв