I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Гарячі страви на 8 Березня: 5 святкових рецептів

Добірка апетитних страв на будь-який смак

Гарячі страви – один з головних пунктів святкового меню. Рецепти на 8 Березня мають бути небанальними, як і подарунки цього дня, але й не складними і вигадливими. Усі страви з нашої добірки смачні, легкі та красиві. Їх мають оцінити жінки, які не проти смачно поїсти та при цьому намагаються стежити за своєю фігурою.

Свинина з яблуками й курагою в духовці

Рулет зі свинини
Рулет зі свинини

Реклама

Рулет зі свинячої вирізки – універсальна святкова страва, яку можна готувати з різними начинками. Ми розповімо, як запекти вирізку з яблуками, курагою і цибулею.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки або корейки
  • 2-3 яблука
  • 100 г кураги
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л меду
  • Щіпка меленого коріандру
  • Сіль, перець
  • Олія

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Свинину помити і обсушити. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см. Розсунути м'ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта праворуч і лворуч, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см. Розкрити шматок м'яса, як книгу. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м'ясо плівкою і відбити молотком так, щоб завтовшки воно було 1,5-2 см.
  2. Очищені яблука нарізати часточками, попередньо замочену курагу – кубиками, цибулю дрібно посікти. Приправити коріандром, сіллю і меленим перцем, перемішати.
  3. Викласти начинку на м'ясо, згорнути в рулет і за необхідності скріпити вирізку кулінарною ниткою.
  4. Помістити м'ясо на деко, змащене олією. Запікати в розігрітій до 180 °С духовці 1 годину 20 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділяється при запіканні.

Читайте також:

Запечений лосось із гірчицею та медом

Запечене філе лосося
Запечене філе лосося

Червона риба з медом і гірчицею – це просто, швидко і дуже смачно. Для приготування страви використовуйте тільки свіжого лосося хорошої якості.

Реклама

Інгредієнти:

  • 680-900 г філе лосося
  • 1 1/2 столової ложки меду
  • 1 1/2 столової ложки гірчиці діжонської
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 205 ºC.
  2. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, кріп і сіль.
  3. Застеліть деко фольгою. Змастіть філе лосося з обох сторін оливковою олією. Покладіть філе шкірою вниз (якщо на філе є шкіра) на фольгу. Змастіть рибу медово-гірчичною сумішшю за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Поставте в духовку і запікайте при температурі 205 ºC впродовж 8-10 хвилин або доти, доки він не приготується (не перетримуйте лосося!). Це нормально, якщо риба залишається трохи сирою в центрі. Коли ви дістанете її з духовки, тепло, що лишилося, приготує філе до кінця.

Курча із соусом з помідорів і перцю

Курча в духовці
Курча в духовці

Якщо запекти курча в духовці до хрусткої скоринки, а потім подати його з ароматним соусом з томатів і перцю, то вийде ідеальна страва для святкового столу.

Інгредієнти:

Для соусу:

  • Соковиті помідори – 2 шт.
  • Перець солодкий червоний – 2 шт.
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оцет з хересу – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Майоран сушений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Для курчати:

  • Невелика тушка курчати – 1 шт.
  • Майоран свіжий – 1 пучок
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 200º С.
  2. Тушку курчати вимити, просушити паперовим рушником, простромити виделкою в декількох місцях, на шкірі зробити надрізи.
  3. Почистити 2 зубчики часнику, подрібнити їх і начинити надрізи у тушці.
  4. Свіжий майоран дрібно порубати.
  5. Присипати курча свіжим майораном, посолити і поперчити, викласти на деко і скропити оливковою олією. Запікати в розігрітій духовці 35-40 хвилин.
  6. Солодкий перець покласти в глибоке деко і запікати 30-40 хвилин.
  7. Помістити запечений перець на кілька хвилин в поліетиленовий пакет і щільно закрити, потім почистити, вийняти насіння і нарізати м'якоть невеликими шматочками.
  8. Часник, що залишився, почистити і подрібнити.
  9. Перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати.
  10. Приготувати соус: розігріти в сковороді 1 ст. ложку оливкової олії, обсмажити часник і чилі, додати дрібку сухого майорану.
  11. Помідори розрізати навпіл, натерти м'якоть на тертці та додати в сковороду. Уварювати соус впродовж 4-5 хвилин, щоб він став густішим.
  12. Додати шматочки запеченого перцю, винний оцет і дрібку солі. Подавати курча із соусом.

Запечена дорада з помідорами чері та оливками

Дорада в духовці
Дорада в духовці

Дорада – це смачна й корисна риба, яку дуже складно зіпсувати. Тому приготувати її під силу навіть початківцям-кулінарам. Ми розповімо, як запекти дораду в середземноморському стилі.

Інгредієнти:

  • Дорада – 2 тушки
  • Філе анчоусів – 6 шт.
  • Суміш оливок і маслин – 12 шт.
  • Помідори чері – 12 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець – 4 стебла
  • Вино біле – 4 ст. л.
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистіть, випатрайте, промийте і натріть сіллю і перцем.
  2. Розігрійте духовку до 200° С.
  3. Великий прямокутний лист фольги складіть у два шари і викладіть на стіл. У центр покладіть шматочок вершкового масла і 1-2 філе анчоусів, зверху помістіть дораду і підніміть краї фольги.
  4. Лимон і цибулю наріжте тонкими кружечками і викладіть на рибу.
  5. Розкладіть навколо оливки й помідори чері, додайте гілочку чебрецю і по 1 ст. л. вина до кожної порції. Загорніть фольгу в щільний конверт і викладіть на деко. Готуйте 25-30 хвилин.
  6. Конверт з рибою викладіть на блюдо, розкрийте ножицями прямо на столі.

Курячі рулетики із сиром і зеленню

Рулети з сиром та зеленню
Рулети з сиром та зеленню

Курячі рулетики із сиром і зеленню – проста, смачна і корисна страва. Цей рецепт допоможе перетворити будь-який обід або вечерю на святкову трапезу.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 г
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Петрушка (зелень) – 1 пучок
  • Гірчиця готова – 1 ч. л.
  • Зубчик часнику
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе промити і обсушити. Розрізати вздовж на дві частини кожне філе. Відбити кожну частину з двох боків.
  2. Для начинки змішати у мисці тертий сир, дрібно нашаткований часник, петрушку і гірчицю. Добре перемішати.
  3. Кожне філе натерти сіллю і змастити оливковою олією. Викласти начинку на м'ясо. Згорнути кожне філе рулетиком і укласти у форму для запікання.
  4. Додати ще 2 ст. л. оливкової олії і поставити в духовку. Запікати 25-30 хвилин за температури 180º C.
  5. Готові рулетики остудити у формі.
  6. Подавати разом з овочами гриль і відвареним рисом.

Тут знайдете оригінальний рецепт капкейків з полуничною начинкою на 8 Березня.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти