Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Гарячий шоколад: секрети приготування і рецепт

Чашечка ароматного і смачного гарячого шоколаду завжди допоможе підбадьоритися

Гарячий шоколад Фото: skadyfernix / Freepik
Гарячий шоколад
Фото: skadyfernix / Freepik

Гарячий шоколад – ідеальний напій для зими. Він не тільки смачний, але і корисний. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і флавоноїдів гарячий шоколад продовжує молодість, покращує настрій і стимулює розумову діяльність.

Секрети приготування шоколаду

  • Для приготування напою найкраще підійде 50-70% гіркий шоколад.
  • Какао-порошок повинен бути темним, без додавання цукру.
  • У класичному варіанті для гарячого шоколаду використовують незбиране молоко. Щоб зробити напій більш густим і поживним, молоко можна замінити не дуже жирними вершками.
  • Щоб поліпшити смак шоколаду, додайте спеції – корицю, ваніль, мускатний горіх.
  • Перед подачею напій можна прикрасити збитими вершками, меленою корицею, какао-порошком або маршмеллоу.


Класичний рецепт гарячого шоколаду

Інгредієнти на 4 порції:

  • 3 столові ложки какао-порошку без цукру
  • 3 склянки незбираного молока
  • 170 г чорного шоколаду, дрібно нарізаного
  • 3 столові ложки цукру
  • Збиті вершки і какао-порошок для подачі

Рецепт приготування:

1. Довести 3/4 склянки води до кипіння в сотейнику на середньому вогні.

2. Зняти з плити, всипати какао-порошок і добре перемішати віночком, щоб не було грудочок.

3. Влити молоко і повернути на вогонь. Коли суміш нагріється, додати шоколад і цукор. Готувати, часто перемішуючи, поки шоколад не розчиниться, близько 5 хвилин.

4. Перелити гарячий шоколад у кухоль. Прикрасити збитими вершками і посипати какао-порошком.

Нагадаємо, раніше ми назвали шість причин вживати більше шоколаду.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками:


Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів