I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт дня: яловичина по-селянськи з розмариновими булочками

Ситна м'ясна печеня з овочами і булочками

Яловичина по-селянськи – ситна, смачна, незвичайна страва, яка підійде як для звичайної вечері на двох, так і для трапези на цілу компанію.

Яловичина в духовці з розмариновими булочками

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини (стегнова частина)
  • 50 г пшеничного борошна
  • 5 г меленого чорного перцю
  • 250 мл яловичого бульйону
  • 150 г подрібнених помідорів у власному соку
  • 100 мл сухого червоного вина
  • 2 цибулини середнього розміру, нарізаних півкільцями
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 1 ст.л. меленої солодкої паприки
  • 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 2 великих червоних солодких перці
  • оливкова олія для смаження
  • морська сіль

Для булочок:

  • 275 г пшеничного борошна
  • 125 мл молока
  • 60 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 ч.л. подрібнених листочків розмарину
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 ст.л. молока

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Зрізати з м'яса зайвий жир, плівки і сухожилля, нарізати кубиками зі стороною 3 см.
  2. Змішати борошно і чорний перець, обваляти шматочки м'яса в цій суміші, надлишки струсити.
  3. Нагріти невелику кількість оливкової олії в сковороді, обсмажити м'ясо на сильному вогні, поки воно не зарум'яниться з усіх боків. Найкраще обсмажувати м'ясо частинами, щоб між шматочками обов'язково була деяка відстань. Викласти обсмажене м'ясо на паперові рушники.
  4. Нагріти оливкову олію в каструлі з товстим дном або глибокій сковороді, підсмажити на ньому цибулю і часник. Додати в каструлю паприку, корицю, чебрець, вино, бульйон, помідори і обсмажене м'ясо, перемішати. Готувати під кришкою, на маленькому вогні (45-60 хвилин), періодично помішуючи. М'ясо повинно стати дуже м'яким. Посолити за смаком і перекласти у форму для запікання.
  5. Розрізати солодкий перець навпіл в довжину, насіння видалити.
  6. Викласти на холодне, змащене маслом деко, вгору шкіркою, запікати під грилем 10 хвилин або поки шкірка не почорніє. Охолодити, акуратно зняти шкірку, нарізати перець смужками і викласти на м'ясо.
  7. Розігріти духовку до 180 °С. Приготувати тісто для булочок. Борошно, масло кімнатної температури, холодне молоко, розмарин і сіль змішати в кухонному процесорі в імпульсному режимі.
  8. Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню, розкачати завтовшки в 1 см. Вирізати з тіста кружечки діаметром 4 см за допомогою рифленою формочки. Викласти булочки на м'ясо, змастити молоком.
  9. Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, не накриваючи, протягом 15-20 хвилин, поки булочки не підрум'яняться і не збільшаться в обсязі.
  10. Дістати форму з духовки і відразу ж подати м'ясо з розмариновими булочками до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.

Дивіться відео, як вибрати безпечне свіже м'ясо:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти