Маринування – це прекрасний спосіб заготовити гриби на зиму. Вони виходять особливо смачними завдяки додаванню прянощів і спецій. Сьогодні ми розповімо, як приготувати мариновані маслюки з гірчицею і оцтом.
Маслюки, мариновані з гірчицею
Складові:
- 10-літрова каструля маслюків
- 7-8 лаврових листів
- 5-7 парасольок кропу
- 15-20 горошин чорного перцю
- 5-7 горошин запашного перцю
- 3-5 гвоздики
- маленька жменя зерен гірчиці
- 2 ст. л. нейодованої солі
- 1 ст. л. без гірки цукру
- 100 г оцту 9%
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Маслюки очистіть від трави і землі, ретельно промийте, не знімаючи шкірку з капелюшків. Якщо гриби дрібні, їх можна викласти в каструлю цілком, якщо великі або середні, їх необхідно порізати.
- Наповніть каструлю водою доверху і доведіть до кипіння. У міру уварювання грибів можна додавати ще води, при цьому не забуваючи постійно знімати піну.
- Варіть маслюки протягом 40-45 хвилин, після чого додайте спеції – лаврові листочки, кріп, перець, гвоздику, суху гірчицю в зернах, сіль, цукор і оцет. Сіль і цукор можна додати за смаком, проте маринад повинен вийти трохи пересоленим. Після того як спеції додані, варіть гриби ще 15 хвилин і зменшіть вогонь до мінімуму.
- В цей час підготуйте стерилізовані банки й ополоник. Постійно помішуючи гриби, ополоником розлийте вміст по банках і відразу закатаіте їх кришками, переверніть догори дном і укутайте ковдрою.
- Банки з маслюками, приготовані за цим рецептом, можна зберігати при кімнатній температурі.
Нагадаємо, раніше ми писали, чому не можна давати лісові гриби дітям. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом овочевої ікри з опеньками. Крім цього, ми розповідали, як зварити соус із сушених білих грибів.
Дивіться відео, як не отруїтися лісовими грибами: