Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Імеретинські хачапурі: класичний рецепт приготування

Готуємо грузинські коржі з сирною начинкою

<p style="text-align: justify;">Імеретинські хачапурі Фото: depositphotos.com</p>
Імеретинські хачапурі Фото: depositphotos.com

Хачапурі по-імеретинськи відрізняються особливою круглою формою. Всупереч поширеній думці, в начинку хачапурі сулугуні не входить. Малознайомий нам імеретинський сир можна замінити адигейським, додавши солі за смаком.

Імеретинські хачапурі

Складові:

  • 2 склянки теплої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. крупної солі
  • 50 г вершкового масла
  • 0.5 склянки рослинної олії
  • 1 кг пшеничного борошна
  • 1.2 кг імеретинського сиру
  • 2 яйця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Влити в миску воду, додати цукор і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 15-20 хвилин. Додати сіль.
  2. Розтопити вершкове масло і змішати його з рослинною олією. Додати до дріжджової суміші.
  3. Всипати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити підходити на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі в два рази.
  4. Розім'яти сир виделкою, додати яєчні білки. Перемішати.
  5. Розділити тісто на 4 частини, розкачати в плоскі коржі. Викласти зверху начинку. Зібрати краї коржа над начинкою, щоб вийшла куля. Акуратно розрівняти її руками, потім розкачати качалкою. Слідкуйте, щоб тісто не прорвалося.
  6. Змастити хачапурі збитими яєчним жовтком. Випікати в розігрітій до 200°С духовці близько 20 хвилин.
  7. Подавати хачапурі можна як гарячими, так і холодними.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування хачапурі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати швидкі хачапурі на сковороді. Крім цього ми розповідали, як правильно їсти хачапурі.

Дивіться відео, як приготувати хачапурі по-аджарськи:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв