Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Хурма: користь для здоров'я і правила вибору

Цей осінній фрукт – головний конкурент яблука за вмістом заліза і здатності очищати організм

Хурма багата вітамінами Фото: pixabay.com
Хурма багата вітамінами
Фото: pixabay.com

Головна цінність хурми полягає в тому, що вона максимально корисна в холодну пору року, коли більшість ягід і фруктів або відійшли або вирощені в тепличних умовах не мають реальної користі.

Дивіться відео про властивості хурми:

Користь хурми для здоров'я

Хурма містить глюкозу, сахарозу, йод, магній, натрій, кальцій, марганець, залізо. У великих кількостях в хурмі присутня вітамін А, який сприяє запобіганню онкологічних захворювань; вітамін Р, що зменшує крихкість судин; вітамін С (його в ягоді 53%), що володіє загальнозміцнюючою дією. У ній багато пектину, який корисний для травної системи, а тому є важливим компонентом багатьох дієт, показаних при розладах травлення.

Доведено, що в хурмі вдвічі більше корисних мікроелементів і харчових волокон, ніж у яблуках, які з повним правом претендують на звання "короля фруктів". Крім того, в помаранчевій ягоді багато антиоксидантів, органічних кислот, дубильних речовин, плоди містять велику кількість вуглеводів і білків.

Проти яких захворювань виступає хурма

Фото: Pixabay

Кому не можна вживати хурму

Фото: Pixabay

І ще одне правило, яке не можна ігнорувати: хурму не можна поєднувати з холодною водою і молоком, адже це може призвести до розладу шлунка.

Як вибрати хурму

Фото: freepik.com

Шанувальників у цього фрукта було б набагато більше, якби всі вміли її правильно вибирати. Якісний плід гладкий, м'ясистий, насиченого кольору. Про його стиглість свідчить м'якість. Недостиглі плоди містять багато таніну і тому дуже терпкі. Це означає, що перш ніж ласувати ними, потрібно дочекатися поки вони дозріють при кімнатній температурі, тобто, стануть м'якими. Можна перед вживанням витримати плоди близько 12 години в теплій воді – це усуне терпкий смак.

Рецепт салата з хурми

Фото: Depositphotos

Час приготування:

Складові:

Для заправки:

Спосіб приготування:

  1. Мандарини почистити і видалити білі плівки. Великі часточки розрізати навпіл.
  2. Очищену хурму нарізати середніми шматочками.
  3. Перемішати всі інгредієнти для заправки.
  4. Відправити на тарілку хурму та мандарини, чайною ложкою викласти зверху м'який козячий сир.
  5. Полити салат заправкою, дати йому настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що хурма зміцнює зір краще моркви.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

хурма як вибрати властивості продуктів осеннее меню анемия
Джерело: likar.info

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів