Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Ідея для святкової вечері: свиняча корейка з яблучним соусом

М'ясо можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді

Свиняча корейка в духовці. Фото: laperla-foto.livejournal.com
Свиняча корейка в духовці.
Фото: laperla-foto.livejournal.com

Соковита, ароматна корейка, запечена в духовці, – відмінний варіант для святкової вечері. Пікантний яблучно-йогуртовий соус вигідно відтіняє смак свинини.

М'ясо, засмажене в спеціях

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої корейки без кістки
  • 1,5 ч. л. чорного перцю горошком
  • 5 ягід ялівцю
  • 0,5 ч. л. гострої меленої паприки
  • 2 ч. л. солодкої меленої паприки
  • 2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 2 ст. л. морської солі
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 200 мл сухого білого вина
  • Для соусу:
  • 250 мл яблучного пюре
  • 125 мл натурального йогурту
  • 0,5 ч. л. порошку каррі
  • морська сіль
  • мелений чорний перець

Для гарніру:

  • суміш салатних листя
  • свіжовичавлений лимонний сік
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

1. Чорний перець і ялівець потовкти у ступці, додати гостру і солодку паприку, чебрець, сіль і масло, ретельно перемішати. Натерти м'ясо отриманою сумішшю, обв'язати кулінарною ниткою, покласти в контейнер з кришкою і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину.
За 30 хвилин до приготування дістати м'ясо з холодильника.

2. Розігріти духовку до 180 градусів.

3. Обсмажити м'ясо з усіх боків на розпеченій сухій сковороді з антипригарним покриттям, перекласти у форму для запікання, додавши вино. Запікати в середині попередньо розігрітої духовки 40 хвилин.

4. У процесі запікання 2-3 рази полити м'ясо вином з форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Вийняти м'ясо з духовки, накрити фольгою, відставити на 10-15 хвилин.

6. Приготувати соус. Змішати яблучне пюре з йогуртом, додати каррі, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.

7. Перед подачею видалити кулінарну нитку, нарізати м'ясо скибочками.

8. Подавати з соусом і гарніром з листя салату, политих рослинною олією і збризнутих лимонним соком.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився  рецептом форелі в вершковому соусі зі спаржею. Ми також писали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.

:Дивіться відео, де в Україні готують теперішнє копчене м'ясо:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів