Сінабони – це м'які дріжджові булочки з великою кількістю кориці. Перед подачею їх традиційно покривають глазур'ю з вершкового сиру. Така випічка ідеальна з чашкою міцного гарячої кави.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 12 булочок.
Вершкові сіннабони
⠀
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 360 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста: ⠀
- 535 г борошна ⠀
- 10 г сухих дріжджів (свіжих 22) ⠀
- 2 яйця ⠀
- 250 мл молока ⠀
- 85 г вершкового масла ⠀
- 135 г цукру ⠀
- 5 г солі ⠀
Для начинки:
- 200 г білого або коричневого цукру
- 25-30 г кориці ⠀
- 90 г вершкового масла ⠀
Для крему:
- 200 г вершкового сиру
- 150 г вершків 33% ⠀
- 100 г цукрової пудри ⠀
- 1 ст.л лимонного соку ⠀
Дивіться відео з покроковим рецептом сінабонів:
Спосіб приготування: ⠀
- У тепле молоко додаємо кілька чайних ложок цукру і засипаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. ⠀
- Борошно, сіль і цукор, що залишився, об'єднуємо в окремій мисці, в якій будемо місити тісто.
- Додаємо сухі інгредієнти, розтоплене вершкове масло, яйця і молоко з дріжджами.
- Замішуємо тісто до тих пір, поки воно перестане липнути (можна додати ще трохи борошна).
- Окремо робимо начинку: змішуємо цукор і корицю.
- Коли тісто постоїть, розгортаємо його прямокутним пластом і добре змащуємо вершковим маслом кімнатної температури і зверху засипаємо цукром з корицею.
- Скручуємо в рулет і ділимо його на 12 шматочків.
- Кладемо їх на деко, де булочки повинні будуть постояти ще 30 хвилин.
- Ставимо сіннабони в духовку на 30 хвилин на 200 ºС.
Як зробити крем для сіннабонов
Змішуємо вершковий сир, цукрову пудру, лимонний сік і збиваємо до однорідного крему. Окремо збиваємо вершки і з'єднуємо дві маси. Дістаємо сіннабони і змащуємо кремом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати сінабони з родзинками .