Необов'язково тушкувати індичку саме із запропонованими овочами. Її м'ясо чудово поєднується з білокачанною капустою, картоплею, морквою, спаржею, кабачками. Можна придумати власну оригінальну страву з неповторним смаком.
Тушкування індички з овочами займе не більше 45 хвилин. Готувати блюдо найзручніше в глибокій сковороді або сотейнику.
Філе індички з овочами
Інгредієнти:
- 500 г філе індички
- 3 помідори
- 200 г цвітної капусти
- 200 г баклажанів
- 100 г болгарського перцю
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 5 ст. ложок сметани
- 1 ст. ложка пшеничного борошна
- чорний мелений перець
- сіль за смаком
- спеції
- свіжа зелень петрушки або кропу
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Як готувати м'ясо індички з овочами:
- Філе індички нарізають невеликими порційними шматочками. М'ясо заправляють столовою ложкою сметани і спеціями.
- Всі інгредієнти ретельно перемішують і залишають на 15-20 хвилин. За цей час індичка встигне просочитися ароматами улюблених приправ, а м'ясо стане ще ніжніше.
- Помідори очищають від шкірки і ріжуть часточками. Цвітну капусту розбирають на окремі суцвіття. У невеликій каструльці нагрівають воду до кипіння і відварюють кольорову капусту протягом 2 хвилин.
- Потім суцвіття відкидають на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипають борошном і перемішують.
- Баклажани очищають від шкірки і нарізають тонкою соломкою. Болгарський перець розрізають навпіл і виймають насіння.
- Плід нарізають соломкою. Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко шаткують півкільцями. На середній вогонь ставлять сотейник і розігрівають в ньому кілька столових ложок рослинної олії.
- В олії обсмажують шинковану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додають філе індички і продовжують смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
- Тільки після цього до сотейника відправляють помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажились, до них додають болгарський перець.
- Після цього страву готують протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. До сотейника кладуть сметану, що залишилася.
- Страву солять і перчать за смаком, а також додають спеції і приправи. Наприклад, смак індички відмінно поєднується з базиліком.
- Коли соус закипить, нагрівання зменшують до маленького і закривають кришкою сотейник, залишивши невелику щілину для виходу пару.
- Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани. Готову страву розкладають до порційних тарілок і прикрашають свіжим подрібненим кропом або петрушкою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок за Дюканом. Ми також розповідали, як приготувати шашлички з індички в імбирному маринаді.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну курячу грудку за рецептом Григорія Германа: