Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати не менше трьох порцій морської риби на тиждень (порція – 100 г рибного філе без шкіри кісток і додаткових інгредієнтів). Ми поділимося корисним рецептом запеченої риби - з болгарським перцем, картоплею і пряними травами.
Риба з овочами
Складові:
- 500 г філе морської риби
- 500 г картоплі
- 1 солодкий перець
- 2 подрібнених зубчики часнику
- по 1/4 подрібненого сушеного розмарину, лаврового перцю і мускатного горіха
- 1/2 ч.л. меленого червоного перцю
- трохи лимонного соку
- сіль перець
- 1 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Підготовлену рибу нарізати порційними шматками. Перемішати її зі спеціями, лимонним соком і часником, залишити маринуватися на 1-2 години.
- Застелити деко фольгою і змастити маслом. Викласти зверху нарізану тонкими кружальцями картоплю, полити її маринадом від риби.
- Зверху розкласти нарізаний півкільцями солодкий перець і шматки риби. Запікати в розігрітій до 180 С духовці близько 30 хвилин. Готова риба повинна легко протикати виделкою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецької рибної юшки. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.
Дивіться відео, як приготувати гарячу закуску з лосося зі шпинатом: