I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

З курки і яловичини: рецепти найсмачніших мітболів

Готуємо м'ясні кульки з соусами з сезонних овочів

Модні зараз мітболи – досить просте і універсальне блюдо.Їх можна додавати куди завгодно: в пасту, в сендвічі або просто є з гарніром. Ми приготували два варіанти мітболов: яловичі і курячі з різними соусами.

Мітболи з соусами з овочів

Реклама

Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для фаршу:

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Курячий фарш – 500 г
  • Білий хліб – півбатона
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Лук – 150 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Часник – 30 г
  • Коріандр, листя пажитника – 1/2 ч.л.
  • Аджика – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець, сіль
  • Кінза, базилік, кріп, петрушка, м'ята

Для соусів:

Реклама
  • Помідори – 2 кг
  • Баклажани – 500 г
  • Лук – 250 г
  • Перець болгарський – 500 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник – 30 г
  • залишки зелені
  • Сіль, чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.
  2. Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.
  3. Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.
  4. Розігріваємо духовку до 180 ° C.
  5. Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.
  6. Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.
  7. Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.
  8. Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.
  9. Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.
  10. Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.
  11. Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Новий фуд-тренд: гігантський мітбол, фарширований спагетті

Рецепт приготування:

 

Цибулю ріжемо дрібними кубиками, пасеруємо.

Батон чистимо від корок, кришимо. Молоко гріємо до кипіння, заварюємо їм батон, додаємо часник, пробиваємо блендером до однорідного стану.

Яловичий і курячий фарші кладемо в різні миски, кожному дістається по половині: завареного хліба, цибулі та яйця, а також сіль і чорний перець. Зелень додаємо на свій смак.

Розігріваємо духовку до 180 ° C.

Добре вимішуємо. Змащуємо руки маслом і ліпимо м'ясні кульки, які акуратно кладемо на глибоке деко або в форму для запікання.

Відправляємо мітболи в піч на 15 хвилин. Різниця з фрикадельками з'являється на цій стадії – мітболи запікають, а фрикадельки – ні.

Готуємо соуси. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки, тиснемо руками, додаємо трохи рубленого часнику, оливкової олії, солі, і побільше зелені.

Для другого соусу дрібно рубаємо цибулю, болгарський перець і баклажани. Обсмажуємо цибулю, потім кладемо до нього баклажани і перець, додаємо трохи води, солимо і тушкуємо до м'якості.

Під кінець присмачуємо невеликою кількістю томатного соусу, залишками часнику і також купою зелені.

Соусами заливаємо мітболи і залишаємо в духовці вже при 200 ° C ще на 10 хвилин.

Додаємо готові мітболи в пасту або їмо так, з гарніром і, головне, із задоволенням.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати м'ясні кульки за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати пісні спагетті з помідорами і маслинами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти