Головна Сьогоднi

До пирогів і штруделів: три рецепти десертних соусів

Готуємо солодкі соуси – ванільний, ягідний і шоколадний

<p style="text-align: justify;">Торт з ягідним соусом. Фото: freepik.com</p>
Торт з ягідним соусом. Фото: freepik.com

Якщо ви хочете зробити домашні десерти ще смачнішими, приготуйте до них солодкі соуси. Ванільний підійде до штруделя і вафлі, ягідний – до чізкейку, а шоколадний – до млинців.

Ванільний соус

waffles-1760795_960_720
Ванільний соус
Фото: pixabay.com

  • На 900 г молока – 2 яєчних жовтки, 1 ст.л. борошна, 150 г цукру, щіпка ваніліну.

Жовтки розтерти разом з цукром і борошном до білого кольору. Поступово розвести молоком, закип'яченим з ваніліном. Соус прогріти на водяній бані до загустіння, весь час помішуючи. Охолодити.

Ягідний соус з вином

cake-2614320_960_720
Ягідний соус
Фото: pixabay.com

  • На 1 склянку ягід – 1 склянка цукру, 1/4 склянки білого або червоного вина.

Перебрані і промиті ягоди (полуницю, малину, суницю, смородину) протерти через сито. Насипати в каструлю цукор, влити 1/4 склянки води і довести до кипіння. Зняти піну.

У гарячий сироп додати ягідне пюре і вино, закип'ятити. За бажанням проварити до загустіння. Готовий соус подавати гарячим або холодним.

Шоколадний соус

chocolate-993342_960_720
Шоколадний соус
Фото: pixabay.com

  • На 1 1/2 склянки молока – 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 1 ст.л. темного какао-порошку, 1 ч.л. борошна

Яєчні жовтки добре розтерти з цукром, додати какао і борошно, розмішати. Розвести гарячим молоком і поставити на вогонь. Весь час помішуючи, довести соус до кипіння. Як тільки соус загусне, зняти його з вогню і процідити через сито.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яблучний штрудель з родзинками і горіхами. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом соусу з сушених білих грибів. Крім цього, ми розповідали, як приготувати ідеальний заварний крем.

Дивіться відео, як приготувати соуси до м'яса:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв