Борошно – для хорошої роботи шлунково-кишкового тракту
Поріжте яблука зі шкіркою на слайси. Висушіть їх у сухому, теплому, добре провітрюваному місці або за допомогою сушарки за 40-45 градусів. Перемеліть їх на кавомолці і просійте.
Щовечора випивайте півсклянки кефіру, додавши в нього 1 ст. л. яблучного борошна. Такий напій налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту: борошно – джерело пектину, а шкірка містить речовини, які надають антисептичну дію.
Яблучний квас – користь для нирок
2-3 яблука, подрібнене стебло хвоща польового і листя брусниці (по 50 г), 1 ст. л. кореня солодки складіть у трилітрову банку (всі рослини продаються в аптеці). Додайте півсклянки сметани і 2-3 ст. л. меду і виставте банку на три дні на сонці. Квас готовий.
Перелийте його в щільно закупорені пляшки і зберігайте в холодильнику. Пийте по 2-3 склянки за 30 хвилин до їжі. Квас тонізуватиме і благотворно впливатиме на функції нирок.
Аперитив з горіхів – для тонізації
У рівних частинах (по 100 г) подрібніть ядра волоського горіха, фундука та ліщини, прямо в шкаралупі. Складіть в літрову банку, залийте горілкою і витримайте 7-10 днів у темному прохолодному місці. Приймайте по 20 мл перед обідом.
Цей аперитив багатий насамперед цинком і вітамінами групи В, що покращує роботу головного мозку і тонізує весь організм.
Напій з мелених гречки і волоського горіха – від виснаження ЦНС
Перемеліть на кавомолці по 100 г ядер волоського горіха і світлої гречки. Розсмоктуйте мікс по 1 чайній ложці тричі на день за 45-60 хвилин до їджі або заз 2 години після.
Високий вміст лецитину, ненасичених жирних кислот і вітамінів групи В благотворно впливає на функціонування центральної нервової і серцево-судинної систем.
Паста із сухофруктами – проти втоми
У рівних частинах збийте блендером (або пропустіть через м'ясорубку) волоські горіхи, фініки, курагу, родзинки і мед в однорідну масу. Їжте отриману пасту з ранковим чаєм або кавою. Такий десерт – енергетична "бомба", яка попереджає втому і знижує її масштаби.
З відео дізнаєетеся, чи може бути корисним бездріжджовий хліб.
Тут читайте про 8 гірких, але дуже корисних продуктів для організму.