Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Кабачкова і баклажанна: два простих рецепти овочевої ікри

Ікра з овочів – ідеальна літня закуска

<p style="text-align: justify;">Кабачкова ікра Фото: depositphotos.com</p>
Кабачкова ікра Фото: depositphotos.com

Овочеву ікру можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.

Баклажанна ікра

20c63e807ee3116dcf538fb5f13b7d58
Ікра з баклажанів
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг
  • болгарський перець – 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 300 г
  • помідори – 1,5 кг
  • часник – 6 зубчиків
  • рослинне масло – 100 мл
  • сіль, перець – за смаком
  • кріп, петрушка – невеликий пучок

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі добре промиваємо проточною водою і сушимо.
  2. Баклажани розрізаємо вздовж на 2 частини, викладаємо на деко і змащуємо зрізи рослинним маслом. Запікаємо в нагрітій до 220 градусів духовці 25 хвилин. Коли баклажани будуть готові, знімаємо з них шкірку.
  3. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
  4. З перцю видаляємо насіннєву коробку і ріжемо його маленькими кубиками.
  5. Помідори подрібнюємо в блендері (можна попередньо зняти шкірку).
  6. У глибокій жаровитривалій формі розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо перець і обсмажуємо, помішуючи 5 хвилин.
  7. До цибулі і перцю додаємо помідори, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин. Додаємо м'якоть баклажанів, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи до тих пір, поки вся зайва рідина з ікри не зникне (близько 20 хвилин).
  8. Часник очищаємо і подрібнюємо разом з зеленню.
  9. До баклажанів додаємо часник, зелень, сіль, перець. Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Готово!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Кабачкова ікра

depositphotos_37477637_m_01
Кабачкова ікра
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • кабачки -1 кг
  • помідори – 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
  • морква – 0,5 кг
  • олія соняшникова – 4 ст.л
  • часник – 4 зубчики
  • кріп – 1 пучок
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кабачки миємо, якщо молоді – просто нарізаємо кубиками, якщо не дуже – очищаємо від шкірки і кісточок.
  2. Помідори миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками.
  3. Цибулю дрібно рубаємо, моркву натираємо на крупній тертці.
  4. У великій сковороді розігріваємо олію, додаємо на сковороду цибулю з морквою і злегка обсмажуємо на швидкому вогні, після чого на сковороду додаємо помідори. Все разом спочатку обсмажуємо на швидкому вогні, а потім тушкуємо доки не випарується вся рідина.
  5. Вміст сковороди перемелюємо в блендері.
  6. На сковороду додаємо трохи олії, обсмажуємо до золотистого кольору кабачки, додаємо до них пюре з помідорів, цибулі та моркви. Додаємо сіль і перець і тушкуємо, доки не зникне зайва рідина (приблизно 30-40 хвилин).
  7. Додаємо подрібнений часник і кріп. Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.
  8. Можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Окрім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортільї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти побільше кабачків.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Джерело: receptam.net

Новини партнерiв

Новини партнерiв