Хочете випити келих вина, але не вистачає часу або терпіння чекати, поки пляшка Шардоне у вашому холодильнику досягне бажаної температури? На щастя, ви і не повинні цього робити. Ось п'ять способів, які допоможуть охолодити пляшку вина за 20 хвилин.
Просто додайте солі: ви, ймовірно, вже знаєте, що якщо покласти пляшку вина у відерце з льодом і холодною водою, а не просто з льодом, напій охолоне швидше. Але чи відомо вам, що додавання солі в цю суміш ще більше прискорить час охолодження? Сіль знижує температуру замерзання води і дозволяє їй стати холоднішою, не перетворюючись на лід, що в свою чергу охолоджує вино швидше.
Покрутіть пляшку: помістивши ємність в суміш води, льоду і солі, міняйте її положення раз в кілька хвилин. Так вино охолоне рівномірніше. Майте на увазі, що цей метод погано підходить для ігристих вин і шампанського.
Використовуйте сухий лід: з його допомогою ви зможете охолодити вино за кілька хвилин. Одягніть щільні тканинні або шкіряні рукавички, покладіть лід і пляшку вина в герметично закривається пакет на пару хвилин, потім дістаньте вино.
Загорніть вино в рушник: якщо відправити вино в морозильну камеру, воно охолоне достатньо швидко. Але щоб прискорити процес, загорніть пляшку в мокрий рушник.
Охолоджуйте порційно: Налийте вино в келихи і поставте їх в холодильник або морозильну камеру. Так температура напою знизиться всього за кілька хвилин.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, скільки можна зберігати відкриту пляшку вина. Також ми повідомляли, як вибрати якісне вино.
Дивіться відео, як зробити полку за допомогою порожніх винних пляшок:
Читайте також:
- Міжнародний день чаю: десять цікавих фактів про напій
- Що робити, якщо ви пересолили блюдо
- Покращує пам'ять і очищає шкіру: Уляна Супрун розповіла, чим какао корисне для здоров'я
- Як смачно приготувати м'ясо: вісім корисних порад
- Зігріває й зміцнює імунітет: медики розповіли про користь глінтвейну
- Цікаве дослідження: за 300 років винні келихи збільшилися в сім разів