Головна Сьогоднi

Як колишній бездомний отримав зірку "Мішлен": неймовірна історія кухаря з Лівану

Біографія цієї людини є живим прикладом того, як працьовитість може докорінно змінити життя


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Ліванець Алан Гаам – знаменитий кухар-самоучка, який почав свою кар'єру з мийника посуду. Нещодавно він отримав першу зірку "Мішлен" від "ресторанної Біблії" за свій ресторан Alan Geamm, розташований поруч з Тріумфальною аркою.

Шеф-кухар розповів, що інтерес до кулінарії йому прищепила робота з батьком в продуктовому магазині, тоді як мати навчила його любити людей і готувати. Впритул приготуванням їжі Алан зайнявся під час проходження служби в ліванській армії – командир полку був настільки вражений успіхами юнака, що зробив його своїм особистим кухарем.

Закінчивши службу, Алан Гаам переїхав до Парижа. У нього не було ні грошей, ні житла. Він спав на вулиці на лавці, і по-французьки він не знав ні слова. Так тривало доти, доки Гаам не влаштувався на роботу мийником посуду до ресторану.

Одного разу шеф-кухар закладу сильно порізав руку ножем, і його довелося відвезти до лікарні. Кмітливий ліванець вирішив підмінити шефа, хоча ніхто його про це не просив. В результаті в захваті залишилися не тільки відвідувачі, а й власник закладу, який вигукнув: "

Та ти вмієш готувати!

" Так кухар-самоучка заявив про те, що він має всі шанси на блискучу кар'єру. Відтоді минуло 20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"

Я ніколи не думав, що "Мішлен" цікавитиметься кимось на кшталт мене, адже я був кулінаром-любителем, якому доводилося спати на вулиці і починати свій шлях з миття посуду

, – поділився Алан Гаам. –

Я був упевнений, що до гіду "Мішлен" потрапляють кухарі, які працюють в шикарних ресторанах і навчаються у великих майстрів кулінарної справи, але виявилося, що це зовсім не так. І це дуже приємний сюрприз

". За словами ліванського кухаря, головна причина, з якої він готує, – це прагнення зробити людей щасливими.

Того дня, коли ресторан Alan Geamm отримав свою першу зірку "Мішлен", вже через кілька годин всі місця в закладі були заброньовані на три тижні вперед.

Нагадаємо, раніше український шеф-кухар розкрив всі таємниці молекулярної кухні. А британський шеф Гордон Рамзі розповів, де ні за що не стане їсти.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв