I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як смачно приготувати мідії: поради Джеймі Олівера

"Голий шеф" поділився секретами приготування мідій та інших двостулкових молюсків

Мідії – корисний морепродукт, багатий білком. Готувати цих молюсків досить легко. Найбільш популярний спосіб – це гасіння мідій у вині, томатному соусі або просто у воді з прянощами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Реклама

Відомий британський шеф Джеймі Олівер розповів, як правильно вибирати, готувати і подавати мідії в мушлях.

Як вибрати свіжі і заморожені мідії

Мідії та інші їстівні молюски живуть в мушлях і повинні бути живими, коли ви їх купуєте. Як правило, у живих молюсків черепашка закрита, але якщо вам попалася відкрита раковина, торкніться її пальцем – вона повинна закритися. Якщо ж не закриється, це означає, що молюск всередині мертвий, і вживати його в їжу не можна.

Реклама

Читайте також:

Втім, у нас мідії продаються в основному у відварено-замороженому стані, тому зрозуміти, свіжі вони чи ні, можна лише після розморожування. Так що потрібно дати їм відтанути при кімнатній температурі і добре понюхати. Якщо ви відчуєте навіть легкий неприємний запах, від делікатесу краще відмовитися.

Як правильно готувати і подавати мідії

Реклама

Козероги дуже схожі на мідії
Козероги дуже схожі на мідії

Їсти свіжі молюски – суцільне задоволення. Вони ніжні і м'ясисті, з приємним солонуватим смаком. Додавши кілька штук в рагу, різотто, суп або соус, ви кардинально перетворите ці страви.

  1. Перед приготуванням ретельно промийте черепашки великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть.
  2. Молюски ні в якому разі не можна перетримувати на вогні. Вони повинні бути соковитими і свіжими. Як тільки черепашки відкриються, одразу ж викладайте їх на тарілки і їжте.
  3. Найпростіший, але в той же час найкращий спосіб приготувати молюски полягає в тому, щоб кинути їх у велику каструлю з окропом, накрити кришкою і варити, поки черепашки не відчиняться. Рідина, яка з них виділяється – відмінна основа для соусу. Її можна комбінувати з пасерованою цибулею, білим вином, тертим яблуком, сидром та вершками, томатним соусом і оливками. Не забудьте корочку свіжого хліба, щоб збирати соус, і мисочку для миття пальців.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділились рецептом рису з мідіями і томатним соусом. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пасту з мідіями і соусом бешамель.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти