Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як готувати свіжі мідії: поради Джеймі Олівера

"Голий шеф" поділився секретами приготування мідій та інших двостулкових молюсків

<p style="text-align: justify;">Як готувати мідії правильно Фото: depositphotos.com</p>
Як готувати мідії правильно Фото: depositphotos.com

Мідії та інші їстівні молюски живуть в мушлях і повинні бути живими, коли ви їх купуєте. Як правило, у живих молюсків черепашка закрита, але якщо вам попалася відкрита раковина, торкніться її пальцем – вона повинна закритися. Якщо ж не закриється, це означає, що молюск всередині мертвий, і вживати його в їжу не можна.

Їсти свіжі молюски – суцільне задоволення. Вони ніжні і м'ясисті, з приємним солонуватим смаком. Додавши кілька штук в рагу, різотто, суп або соус, ви кардинально перетворите ці страви.

Як готувати і подавати мідії

  1. Перед приготуванням ретельно промийте черепашки великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть.
  2. Молюски ні в якому разі не можна перетримувати на вогні. Вони повинні бути соковитими і свіжими. Як тільки черепашки відкриються, одразу ж викладайте їх на тарілки і їжте.
  3. Найпростіший, але в той же час найкращий спосіб приготувати молюски полягає в тому, щоб кинути їх у велику каструлю з окропом, накрити кришкою і варити, поки черепашки не відчиняться. Рідина, яка з них виділяється – відмінна основа для соусу. Її можна комбінувати з пасерованою цибулею, білим вином, тертим яблуком, сидром та вершками, томатним соусом і оливками. Не забудьте корочку свіжого хліба, щоб збирати соус, і мисочку для миття пальців.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати лимонний пудинг за рецептом "Голого шефа". Крім цього, ми розповідали, як приготувати морквяний суп-пюре за рецептом Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв