Пряні гарбузове кекси наповнять ваш будинок ароматами осені. Це сезонне частування – ситний сніданок, який сподобається всім, навіть дітям.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
Ви можете взяти маффіни в дорогу або дати їх дитині в школу в якості корисного перекусу.
Пряні гарбузові маффіни без глютену
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 2 яйця
- 3/4 склянки гарбузового пюре
- 2/3 склянки кокосового цукру
- 1/4 чашки сиропу агави
- 1/4 склянки кокосової олії
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 2 чайні ложки харчової соди
- 1/4 чайної ложки морської солі
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- 1 1/4 чайної ложки спецій для гарбузового пирога
- 1/2 склянки води
- 1/2 чашки мигдалевого борошна
- 3/4 чашки вівсяних пластівців без глютену
- 1 чашка борошна без глютену
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 175 °С. Злегка змастіть маслом формочки для маффінів стандартного розміру і посипте борошном без глютену.
- Додайте яйця, гарбузове пюре, кокосовий цукор, сироп агави, кокосове масло й екстракт ванілі. Збийте протягом хвилини.
- Додайте харчову соду, сіль, корицю і спеції для гарбузового пирога і перемішайте. Додайте води. Збийте ще раз.
- Додайте миндальне борошно, вівсяні пластівці безглютенове борошно. Перемішайте до однорідного стану. Тісто має бути густим.
- Викладіть тісто в 10-12 формочок для кексів, заповнюючи їх на дві третини.
- Випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
- Дайте охолонути протягом 5 хвилин, а потім перекладіть кекси на решітку і повністю остудіть.
- Подавайте гарбузові кекси теплими або холодними.
Як зробити суміш спецій для гарбузового пирога
Цей набір для традиційного американського гарбузового пирога. Тут використовується ямайський запашний перець. Якщо у вас його немає, можна використовувати чорний перець горошком.
Складові:
- Мелений імбир – 1 ч. л.
- Мелений мускатний горіх – 1 ч. л.
- Мелена кориця – 1 ч. л.
- Мелений духмяний чорний перець – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Запашний перець і гвоздику потовкти в ступці до порошку.
- Змішати з іншими інгредієнтами.
- Зберігати в герметичній посуді в сухому місці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий пиріг на кефірі.