Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як спекти гарбузовий кекс з апельсинами і горіхами

Рецепт смачної осінньої випічки

Фото: Depositphotos

Гарбузовий кекс з прянощами і апельсинами – відмінний рецепт випічки до чаю. Він дуже смачний, ніжний і ароматний.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами і морквою:

Вам потрібно буде замісити тісто з додаванням спецій і гарбузового пюре і викласти його в прямокутну форму, а потім прикрасити часточками апельсина, колотими горіхами і відправити в духовку.

Пряний гарбузовий кекс

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 300 г м'якоті гарбуза
  • 175 г борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 150-200 г цукру
  • 1/2 ч.л. суміші "П'ять спецій"
  • 2 апельсини
  • 50 г фундука
  • Вершкове масло і борошно – для форми

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз нарізати скибочками і відварити на пару або в невеликій кількості води до м'якості. Приготувати з гарбуза пюре.
  2. З одного апельсина вичавити сік, другий нарізати тонкими кружальцями.
  3. У глибокій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром, додати прянощі. Продовжуючи збивати, порціями додавати борошно, просіяне з розпушувачем.
  4. Вбити по одному яйця, влити апельсиновий сік, додати мед, пюре з гарбуза і добре перемішати.
    Горіхи крупно порубати і 3/4 додати в тісто.
  5. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном.
  6. Вилити тісто у форму, зверху розкласти гуртки апельсина, присипати горіхами.
  7. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 1 години. Повністю остудити гарбузовий кекс у формі.

Секрети приготування гарбузового кексу

  • Суміш "П'ять спецій" можна пошукати в магазині, а можна приготувати самостійно, змішавши в рівних пропорціях зернятка бадьяна, корицю, насіння фенхелю, гвоздику і сичуаньский перець. Всі ці інгредієнти можна змолоти в кавомолці або розтовкти в ступці.
  • Горіхи для кексу бажано очистити від шкірки. Для цього їх потрібно прожарити в духовці або на сковороді, перекласти в целофановий пакет і потрясти.
  • Гарбуз для пюре можна не варити, а запекти в духовці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як смажити гарбузові оладки з корицею. "Сьогодні" також ділились рецептом ніжної гарбузової запіканки.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів