Головна Сьогодні

Як не помилитись при виборі випічки: п'ять корисних порад

Чи так безпечно купувати хліб? Журналісти дізналися, які неприємності можуть підстерігати нас у відділах з хлібобулочними виробами

Як не помилитися при виборі хліба. Фото: прес-служба
Як не помилитися при виборі хліба.
Фото: прес-служба

Секрети, які приховують від покупців працівники хлібозаводів, супермаркетів і елітних пекарень, викрили журналісти проекту "Таємний агент" на Новому каналі. Прямо на їхніх очах недбалі пекарі показали, як прибирають гар з листів свіжим тістом, яке потім вирушає до духовки. І як легко вчорашній хліб перетворюється на свіжий, ставши нарізним.

"Таємні агенти" розсекретили реальний рецепт нібито фірмових французьких булочок і викрили десяток нечесних продавців. В процесі роботи над випуском "Хліб" журналісти зібрали кілька лайфхаків, які допоможуть уникнути неприємностей при купівлі випічки.

1. Бездріжджовий хліб, який нині користується популярністю у тих, хто худне або нездоровий, не завжди є таким. Але визначити випічку без дріжджів можна, подивившись на її форму. Такий хліб – не пишний і повітряний, а плоский і щільніший. Адже тісто не піднімається за рахунок дріжджів. На смак бездріжджовий хліб може здатися не повністю пропеченим, хоч і випікався за всіма правилами.

2. Кольорові булочки часто зовсім не мають в своєму складі шпинат або моркву. Особливо якщо продаються у великих супермаркетах. Замість подрібненої зелені до тіста можуть додавати найзвичайніший барвник. Щоб переконатися, що в булці зеленого кольору дійсно шпинат, придивіться до неї уважно.

Подивіться, чи є вкраплення маленьких шматочків подрібненої зелені. Занадто яскравий салатовий колір випічки говорить про те, що ви ризикуєте придбати хліб з барвником. І останній показник – аромат. Розрізаний хліб повинен хоч трохи, але пахнути шпинатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Звертайте увагу на те, як продавці поводяться з товаром в хлібному
відділі. Якщо працівники викладають хліб без одноразових рукавичок, то це -
пряме порушення. Де гарантія, що батон не везли в брудному авто, як цеглини на будівництво? Звертайте увагу на ці деталі.

4. Уважно розгляньте упаковку на випічці. Чи немає на ній слідів від відклеєних цінників з терміном виготовлення, які замінили на сьогоднішні.

5. Найчастіше красиві легенди про відомих кулінарів – не більше ніж привернення уваги до сайту пекарні. Не соромтеся запитати, чи дійсно ця людина там працює. В крайньому випадку, знайдіть його в соцмережах і поцікавтеся, чи співпрацює він з цим закладом.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, який хліб найкорисніший. Вони також повідомили, чому дріжджовий хліб може бути небезпечним для здоров'я.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь