Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як правильно зберігати мед в домашніх умовах

Дізнайтеся, як, де і в чому повинен зберігатися мед

Тримайте мед в скляній тарі Фото: freepik.com
Тримайте мед в скляній тарі
Фото: freepik.com

На початку осені мед не тільки найкорисніший, але і відрізняється багатим вибором. Тому не втрачайте часу дарма і скористайтеся можливістю оновити свої медові запаси на зиму.

                                                                                        Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з меду:

Зберігати мед доволі просто. Цей продукт гарний тим, що довго не псується. Бактерії не розмножуються в ньому активно, але неправильне зберігання може призвести до того, що продукт зіпсується чи втратить свої ароматичні та смакові якості.

При якій температурі зберігати мед

Мед не нужно ставить в холодильник
Мед не нужно ставить в холодильник
Фото: Depositphotos

"Тримайте мед при прохолодній кімнатній температурі" – це головне правило, яке варто запам'ятати. Температура, близька до нуля, руйнує більшість вітамінів і амінокислот, які містяться в меду. А якщо температура вища за 45 градусів за Цельсієм, то мед втрачає аромат його колір змінюється, а корисні властивості втрачаються.

У чому зберігати мед

Перелийте мед в ємність із щільною кришкою, що загвинчується, наприклад, в скляну банку. Металевий і пластиковий посуд не підійде, але якщо меду занадто багато, ви можете взяти контейнер із нержавіючої сталі.

Де зберігати мед

Старайтесь хранить мед вдали от солнечных лучей
Старайтесь хранить мед вдали от солнечных лучей
Фото: Depositphotos

Тримайте банки з медом в сухому прохолодному місці. Пам'ятайте, що волога – головний ворог меду, тому завжди зберігайте ємності щільно закритими. Крім цього, банки з медом повинні перебувати далеко від сонячних променів. Також не варто зберігати мед поруч з духовкою або плитою.

Чи можна їсти зацукрований мед

Кристалізація – абсолютно нормальний процес. Вона відбувається спонтанно в будь-якому меді за умови, що продукт натуральний. Але навіть зацукрований мед можна вживати без будь-яких наслідків для здоров'я. Пам'ятайте, що якщо ви зберігаєте мед в холодильнику, процес кристалізації проходитиме швидше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обрати правильний мед. Ми також писали, як вилікувати горло за допомогою меду.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів