I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно приготувати бефстроганов

М'ясо по-строгановськи роблять з яловичини – її дрібно нарізають і тушкують у вершковому соусі

Знамените на весь світ блюдо назва якого так і перекладається – яловичина по-строгановськи. Бефстроганов був придуманий на кухні Олександра Строганова в кінці XIX століття, і точний рецепт не дожив до наших днів. Ми пропонуємо вам варіант з яловичою вирізкою, грибами, часником і вершковим соусом.

Бефстроганов

Реклама

Складові:

  • 100-200 мл бульйону
  • 1 кг яловичої вирізки або лопатки
  • 1 невелика цибулина
  • 200 г грибів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 100 мл сухого білого вина
  • 50-100 мл жирних вершків або сметани
  • кінза або петрушка – для прикраси
  • сіль перець
  • олія рослинна

Для бульйону:

  • 6 курячих крилець
  • 1 стебло селери
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2-3 зубчики часнику


Рецепт приготування:

Реклама
  • Для бульйону: курячі крильця злегка очищаємо від шкірки, селеру, моркву і цибулю крупно нарізаємо, додаємо пару зубчиків часнику, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин.
  • М'ясо нарізаємо вздовж волокон брусками завтовшки 0,5 см.
  • Обсмажуємо на сковороді на великому вогні, поки вода не випарується, а м'ясо – не обсмажиться.
  • Виймаємо з сковороди м'ясо і перекладаємо в миску. У цю ж сковороду кладемо шматок вершкового масла, дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо, перчимо, підрум'янюємо.
  • Подрібнюємо часник, додаємо його до грибів і цибулі, туди ж поміщаємо обсмажене м'ясо. Знову перемішуємо.
  • Вливаємо біле вино і трохи бульйону (або води, якщо його немає), додаємо борошно. Добре перемішуємо.
  • Ми залишаємо на дуже повільному вогні під кришкою на 1-2 години.
  • Вливаємо вершки, перемішуємо. Пробуємо на сіль – досолюємо, якщо потрібно.
  • Викладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нарізаною кінзою або петрушкою.
  • Їмо з рисом, смаженою картоплею або макаронами, а можна і просто так.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячого шашлику в кисло-солодкому соусі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати сендвічі з запеченої куркою, бринзою і овочами. Крім цього, ми розповідали, як запекти овочі на грилі.

Дивіться відео, як приготувати справжній бургер:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти