Головна Сьогоднi

Як правильно приготувати бефстроганов

М'ясо по-строгановськи роблять з яловичини – її дрібно нарізають і тушкують у вершковому соусі

<p style="text-align: justify;">Бефстроганов добре поєднується з картоплею, макаронами і рисом. Фото: depositphotos.com</p>
Бефстроганов добре поєднується з картоплею, макаронами і рисом. Фото: depositphotos.com

Знамените на весь світ блюдо назва якого так і перекладається – яловичина по-строгановськи. Бефстроганов був придуманий на кухні Олександра Строганова в кінці XIX століття, і точний рецепт не дожив до наших днів. Ми пропонуємо вам варіант з яловичою вирізкою, грибами, часником і вершковим соусом.

Бефстроганов

Складові:

  • 100-200 мл бульйону
  • 1 кг яловичої вирізки або лопатки
  • 1 невелика цибулина
  • 200 г грибів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 100 мл сухого білого вина
  • 50-100 мл жирних вершків або сметани
  • кінза або петрушка – для прикраси
  • сіль перець
  • олія рослинна

Для бульйону:

  • 6 курячих крилець
  • 1 стебло селери
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2-3 зубчики часнику


Рецепт приготування:

  • Для бульйону: курячі крильця злегка очищаємо від шкірки, селеру, моркву і цибулю крупно нарізаємо, додаємо пару зубчиків часнику, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин.
  • М'ясо нарізаємо вздовж волокон брусками завтовшки 0,5 см.
  • Обсмажуємо на сковороді на великому вогні, поки вода не випарується, а м'ясо – не обсмажиться.
  • Виймаємо з сковороди м'ясо і перекладаємо в миску. У цю ж сковороду кладемо шматок вершкового масла, дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо, перчимо, підрум'янюємо.
  • Подрібнюємо часник, додаємо його до грибів і цибулі, туди ж поміщаємо обсмажене м'ясо. Знову перемішуємо.
  • Вливаємо біле вино і трохи бульйону (або води, якщо його немає), додаємо борошно. Добре перемішуємо.
  • Ми залишаємо на дуже повільному вогні під кришкою на 1-2 години.
  • Вливаємо вершки, перемішуємо. Пробуємо на сіль – досолюємо, якщо потрібно.
  • Викладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нарізаною кінзою або петрушкою.
  • Їмо з рисом, смаженою картоплею або макаронами, а можна і просто так.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячого шашлику в кисло-солодкому соусі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати сендвічі з запеченої куркою, бринзою і овочами. Крім цього, ми розповідали, як запекти овочі на грилі.

Дивіться відео, як приготувати справжній бургер:

Джерело: edim.tv

Новини партнерiв

Новини партнерiв