Знамените на весь світ блюдо назва якого так і перекладається – яловичина по-строгановськи. Бефстроганов був придуманий на кухні Олександра Строганова в кінці XIX століття, і точний рецепт не дожив до наших днів. Ми пропонуємо вам варіант з яловичою вирізкою, грибами, часником і вершковим соусом.
Бефстроганов
Складові:
- 100-200 мл бульйону
- 1 кг яловичої вирізки або лопатки
- 1 невелика цибулина
- 200 г грибів
- 2-3 зубчики часнику
- 1-2 ст.л. борошна
- 100 мл сухого білого вина
- 50-100 мл жирних вершків або сметани
- кінза або петрушка – для прикраси
- сіль перець
- олія рослинна
Для бульйону:
- 6 курячих крилець
- 1 стебло селери
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 2-3 зубчики часнику
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
Рецепт приготування:
- Для бульйону: курячі крильця злегка очищаємо від шкірки, селеру, моркву і цибулю крупно нарізаємо, додаємо пару зубчиків часнику, заливаємо водою і варимо протягом 30 хвилин.
- М'ясо нарізаємо вздовж волокон брусками завтовшки 0,5 см.
- Обсмажуємо на сковороді на великому вогні, поки вода не випарується, а м'ясо – не обсмажиться.
- Виймаємо з сковороди м'ясо і перекладаємо в миску. У цю ж сковороду кладемо шматок вершкового масла, дрібно нарізану цибулю і гриби. Солимо, перчимо, підрум'янюємо.
- Подрібнюємо часник, додаємо його до грибів і цибулі, туди ж поміщаємо обсмажене м'ясо. Знову перемішуємо.
- Вливаємо біле вино і трохи бульйону (або води, якщо його немає), додаємо борошно. Добре перемішуємо.
- Ми залишаємо на дуже повільному вогні під кришкою на 1-2 години.
- Вливаємо вершки, перемішуємо. Пробуємо на сіль – досолюємо, якщо потрібно.
- Викладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нарізаною кінзою або петрушкою.
- Їмо з рисом, смаженою картоплею або макаронами, а можна і просто так.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячого шашлику в кисло-солодкому соусі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати сендвічі з запеченої куркою, бринзою і овочами. Крім цього, ми розповідали, як запекти овочі на грилі.
Дивіться відео, як приготувати справжній бургер: