Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як правильно варити рис

Секрети приготування розсипчастого рису

Фото: freepik.com

Як зварити рис? Це питання часто виникає, коли ви плануєте приготувати суші, гарнір, кашу або начинку для несолодкої випічки. Насправді, єдино правильного способу немає, адже тривалість варіння безпосередньо залежить від сорту і обраного вами рецепта.

Дивіться відео, як приготувати рис з часником і розмарином:

Рис є важливим продуктом в різних кухнях світу. Це основа багатьох національних страв, таких як джамбалая, паелья, бір'яні і різотто. Неважливо, віддаєте перевагу ви довгозернистому білому, басматі, жасмину або коричневому рису – кулінарні можливості дійсно безмежні.

Як же краще приготувати рис? Звичайно, ви можете купити гарну рисоварку, яка виконає свою роботу, але найпростіший спосіб отримати смачний і розсипчастий рис – це відварити його на плиті в каструлі. Ось як це зробити.

Фото: Pixabay

Як правильно варити рис, щоб він вийшов розсипчастим

  1. Відміряйте рис: це дуже важливий крок при приготуванні рису. Відмірювання рису не тільки гарантує, що ви зваріть досить крупи для себе і своїх друзів, але також дозволить визначити, скільки води потрібно додати.
  2. Промийте рис: візьміть рис і змийте зайвий крохмаль під холодною водою. Промийте і повторіть ще двічі, поки вода не стане досить чистою. Це ще один важливий крок, коли ви готуєте рис, тому що вимивання зайвого крохмалю запобіжить появі грудочок під час приготування. Для досягнення найкращих результатів використовуйте дрібне металеве сито.
  3. Відміряйте воду: на кожну чашку рису додайте дві чашки води в каструлю. Цей метод особливо гарний, тому що вам не потрібно буде доливати воду пізніше.
  4. Приправте рис (необов'язково): додавання щіпки солі до води забезпечить збалансований смак рису. Якщо хочете, ви також можете додати інші спеції, наприклад, пластівці перцю чилі для приємної гостроти або куркуму для додаткового смаку і кольору.
  5. Варіть на повільному вогні: поставте рис на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього, поки ви не помітите, що в центрі рис побілів і почав збільшуватися в об'ємі. Після цього накрийте каструлю кришкою і готуйте ще 10-15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно розігріти рис. "Сегодня" також писали, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів