Продовжити свіжість зелені можна у різні способи, і заморожування – один з них. Низькі температури дозволяють зберегти колір, аромат і корисні властивості зелені. У цій статті ми розповімо, як заморозити кріп, але запасати на зиму можна будь-які трави і прянощі: петрушку, базилік, розмарин. У календарі лайфхаків для літа можна ознайомитися з ідеями, як провести його яскраво і з емоціями.
Як заморозити кріп на зиму цілим
Вимитий і перебраний кріп добре обсушити. Скласти в поліетиленові пакети і відправити в морозилку. Зелень буде як свіжа, якщо ви не станете її утрамбовувати.
Пам'ятайте, що потрібно укладати кріп у пакети невеликими порціями (150-200 г максимум) і щільно зав'язувати, щоб вийшов твердий мішечок з мінімальним вмістом повітря. Усередині накопичиться вуглекислий газ, і зелень краще збережеться.
Як заморозити нарізаний кріп
Зелень вимити під проточною водою. Зрізати товсті стебла і просушити, розклавши на рушниках. Дрібно нарізати. Скласти в поліетиленовий пакет, можна із застібкою "зіп лок". Прибрати на зберігання в морозильну камеру.
Як заморозити кріп у формочках для льоду
Дрібно нарізану зелень щільно розкласти в формочки для льоду і залити водою. Поставити заморожувати. Готові кубики пересипати в пакет із застібкою і повернути в морозилку.
Як зберігати заморожений кріп
Термін зберігання кропу в морозилці – від 6 місяців до року. Заморожену цілою зелень можна використовувати як і свіжу – в різних стравах, а заморожену в формочках – у супах, рагу і соусах.
Як замаринувати огірки експрес-методом та рецепт з них – дивіться у відео.
Як правильно заморозити авокадо та де його потім використовувати – читайте тут.