Головна Сьогодні

Як правильно смажити мигдаль: поради і рецепти

Смажений мигдаль не тільки корисний, але і дуже смачний

Мигдаль буває декількох видів. Розрізняють гіркий (застосовується тільки в технічних цілях) і солодкий горіх. Другий вид використовується кулінарами всього світу: його додають в салати, овочеві страви, супи, соуси і випічку. Любителі пива не відмовляться похрумтіти смачними горішками з додаванням солі, які стануть відмінною закускою до алкогольного напою.

Як правильно смажити мигдаль

Не смажте мигдаль занадто довго, інакше він гірчитиме Фото: pixabay.com

Якщо горіх обсмажити, він набуває особливого смаку. Зробити це можна і самостійно в домашніх умовах. Мигдаль смажать на сковороді, в духовці та мікрохвильовій печі. Від природи горіх покритий плівкою коричневого кольору, яку перед початком готування необхідно видалити. З цим добре впорається гаряча вода: необхідно залити горіхи окропом і дати постояти, щоб він трохи охолов, потім облити холодною водою і при необхідності ще раз залити окропом. Після цього шкірка досить легко зніметься з горіхів. Очищений мигдаль просушують, потім беруться до приготування.

  • При обсмажуванні на плиті мигдаль насипають тонким шаром в суху пательню і, постійно помішуючи, прогрівають, поки не зміниться колір горіха (від золотистого до бежевого). Потрібно врахувати, що після зняття з вогню горіх ще буде доходити і стане більш темним.
  • У духовці горіхи готуються при температурі 250°С близько 15 хвилин: їх необхідно насипати на сухе деко в один шар і під час смаження пару разів добре перемішати.
  • Для обсмажування у мікрохвильовці буде достатньо 4-5 хвилин, при цьому горіхи слід періодично перемішувати, щоб вони присмажилися рівномірно.
  • Не варто обсмажувати занадто багато горіхів разом, зробіть це за кілька підходів. Горіхи потрібно розподіляти тонким шаром по пательні або деку. Тільки тоді можна отримати повністю обсмажений продукт.

Мигдаль вживають як в солоному, так і в солодкому вигляді. 

Смажений мигдаль з сіллю Фото: pixabay.com

Для солоних горішків, які відмінно підійдуть до пива, буде потрібно: 

  • 300 г сирого мигдалю
  • 2 ч. л. солі
  • 100 г оливкової олії

Як приготувати:

  1. Горіх насипте в глибоку чашку і повністю залийте його окропом на 3-5 хвилин.
  2. Після закінчення часу злийте воду і очистіть мигдаль від шкірки. Він повинен добре обсохнути.
  3. У сковороду влийте оливкову олію, додайте горіхи, підсмажте їх, постійно помішуючи, близько 4 хвилин (до появи золотистого кольору).
  4. Коли мигдаль готовий, відкиньте його на друшляк, щоб позбутися від надлишків олії. З цією ж метою можна викласти закуску на паперову серветку.
  5. Поки горіхи гарячі, посипте їх сіллю і перемішайте.
  6. Вживати горіхи слід в охолодженому вигляді.

Щоб приготувати солодкий мигдаль, вам буде потрібно: 

  • 300 г горіхів
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 ст. л. води
  • 0,5 ч. л. солі

Як приготувати:

  1. У пательні змішайте всі інгредієнти крім мигдалю і підігрівайте їх на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
  2. Після цього в солодкий сироп додайте горіхи.
  3. При регулярному помішуванні обсмажуйте солодку страву близько 5 хвилин.
  4. Готовий мигдаль в карамелі викладіть на пергаментний папір і дайте горіхам охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мигдальне молоко. Сайт "Сегодня" також розповідав, чому корисно їсти волоські горіхи.

Дивіться відео, як приготувати смачне варення з волоських горіхів:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: domashniy.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь