Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати абрикосовий компот: три прості рецепти

Солодкий, ароматний абрикосовий компот – головний напій літа

<p style="text-align: justify;">Абрикосовий компот. Фото: depositphotos.com</p>
Абрикосовий компот. Фото: depositphotos.com

З абрикосів виходить не тільки ароматне варення на зиму, а й дуже смачні компоти. Ми поділимося з вами найкращими рецептами.

Абрикосовий компот на зиму

Інгредієнти на 3 л банку:

  • 400 г абрикосів без кісточки
  • 1 неповна склянка цукру
  • 2 гілочки свіжої м'яти
  • вода

Рецепт приготування:

  1. Кришки для банок проварити близько 5 хвилин.
  2. Абрикоси помити, засипати в чисті банки. Додати цукор і м'яту. Залити окропом, накрити стерилізованими кришками.
  3. Банки поставити у велику каструлю, влити гарячу воду (банки повинні бути закриті водою хоча б до половини), після закипання зменшити вогонь і засікти час.
  4. Стерилізувати 40 хвилин, закрутити кришки, перевернути банки догори дном і накрити ковдрою до повного охолодження.


Абрикосовий компот в мультиварці

Складові:

  • вода
  • 5 ст.л. цукру
  • 5-6 абрикосів

Рецепт приготування:

  1. У чашу мультиварки додати воду, трохи не доливши до верхньої дозволеної позначки. Виставити режим "Випічка" на 40 хвилин.
  2. Через 5 хвилин всипати цукор, перемішати, ще через 5 хвилин додати абрикоси.
  3. Після закінчення 40 хвилин компоту дати настоятися протягом години, залишивши його в чаші виключеної мультиварки, після чого перелити в глечик.
  4. Компот з абрикосами і яблуками

Складові:

  • 500 г абрикосів
  • 2 середніх яблука
  • 1 склянка цукру
  • 1 ст. л. лимонного соку

2 л води

Рецепт приготування:

  1. Яблука розрізати на 6-8 частин, видалити серцевину. Абрикоси розрізати навпіл, видалити кісточки.
  2. Покласти яблука в каструлю, залити 2 л води, додати цукор і довести до кипіння. Варити 10 хвилин, потім покласти абрикоси і варити ще 5 хвилин.
  3. Зняти каструлю з вогню і додати лимонний сік. Накрити каструлю кришкою і залишити, поки компот повністю не охолоне.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім того, ми розповідали, к яке варення містить найбільше вітамінів.в.

Дивіться відео, чому українці в цьому сезоні не купують абрикоси:

З абрикосів виходить не тільки ароматне варення на зиму, а й дуже смачні компоти. Ми поділимося з вами найкращими рецептами.

 

Абрикосовий компот на зиму

 

Інгредієнти на 3 л банку:

 

400 г абрикосів без кісточки

1 неповна склянка цукру

2 гілочки свіжої м'яти

вода

Рецепт приготування:

 

Кришки для банок проварити близько 5 хвилин.

Абрикоси помити, засипати в чисті банки. Додати цукор і м'яту. Залити окропом, накрити стерилізованими кришками.

Банки поставити у велику каструлю, влити гарячу воду (банки повинні бути закриті водою хоча б до половини), після закипання зменшити вогонь і засікти час.

Стерилізувати 40 хвилин, закрутити кришки, перевернути банки догори дном і накрити ковдрою до повного охолодження.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв