Головна Сьогодні

Як приготувати банош: рецепт від Григорія Германа

Ведучий телеканалу "Україна" поділився фірмовим рецептом баноша з бринзою і шкварками

"Як і у будь-якої стародавньої страви, у баноша є тисяча облич і мільйон рецептів, тому претендувати на "справжнісінький в світі банош", немає сенсу. Він у кожного свій" справжнісінький в світі. Але цей рецепт, на сметані, причому розведеній водою, як на мій скромний смак – самий-самий. Він виходить осудної жирності", – написав ведучий на своїй сторінці в Facebook

Банош від Григорія Германа

Складові:

  • Крупа кукурудзяна – 200 г
  • Сметана – 100 г
  • Вода – 300 г
  • Сало – 100 г
  • Бринза карпатська – 100 г
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування​​​​​​​:

  • Нагріваємо сковороду. Нарізаємо сало кубиком. На сковороді витоплюємо сало, до стану шкварок. Готові шкварки відкидаємо на паперовий рушник. Витоплений жир – в окрему ємність.
  • Розчиняємо сметану у воді. Ретельно, але не всю. Пару ложок залиште про запас, то, можливо доведеться додати в уже готовий банош, якщо раптом, щось або хтось вас відверне і банош загусне надміру.
  • Доводимо до кипіння. Постійно перемішуючи, вводимо у воду кукурудзяну крупу. Заварюємо кашу. Зменшуємо вогонь до малого. І постійно помішуючи доводимо крупу до готовності. Якщо банош набряк надміру – розбавляємо ложку сметани в 100 мл води, і доливаємо.
  • Додаємо половину бринзи, ретельно перемішуємо. Доводимо до смаку.
  • Банош повинен бути трохи недосоленим. Викладаємо банош в тарілку. Зверху – решту бринзи і шкварки. Ось тут ми і доведемо бринзою сіль до потрібної кондиції. Завдяки сметані – він кислуватий, це ефект, якого ви не досягнете, якщо будете варити його на вершках. Сметана дає жирність, але основний обсяг дає вода, тому він в міру жирний.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбуз із гречаною кашею. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом шоколадної каші з горіхами від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати домашню бринзу:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Вчора, 16:01Food

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь