Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати цвітну капусту в клярі

Рецепт апетитної закуски з цвітної капусти

Цвітна капуста в клярі на сковороді
Цвітна капуста в клярі на сковороді
Фото: Depositphotos

Хочете смачно приготувати кольорову капусту? Ми пропонуємо розібрати її на суцвіття і обсмажити в клярі на сковороді. Це дуже просто і швидко. Таку закуску можна подавати гарячою чи холодною разом з улюбленими соусами.

Дивіться відео, як приготувати сирні нагетси:

Цвітна капуста в клярі: простий рецепт

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 1 кг
  • Рослинна олія – ​​200 мл
  • Молоко – 1 стакан
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Капусту помити і зняти верхні листки.
  2. Кочан трохи проварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, охолодити і розділити на суцвіття. Як варіант, можна відразу розібрати капусту на суцвіття і бланшувати їх протягом 3-5 хвилин.
  3. З молока, яєць, солі і борошна приготувати рідке тісто.
  4. Суцвіття капусти вмочити в кляр і відразу ж обсмажити в добре розігрітій олії.
  5. Перекласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.

Цвітна капуста в клярі з сиром і пряними травами

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста, розібрана на суцвіття – 1 качан
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Борошно – 1 1/2 склянки
  • Тертий сир пармезан – 2 ст.л.
  • Часниковий порошок – 1/4 ч.л.
  • Чебрець – 1/2 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Паприка – 1/8 ч.л.
  • Каєнський перець – щіпка
  • Чорний перець – 1/4 ч.л.
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування

Рецепт приготування:

  1. Розігріти фритюрницю або глибоку сковороду з рослинною олією.
  2. Збити яйця в неглибокій мисці, додати молоко і сіль.
  3. В окремій неглибокій мисці змішати борошно, сир, часниковий порошок, чебрець, орегано, паприку, каєнський і чорний перець.
  4. Занурити суцвіття в яєчну суміш і обваляти в борошні.
  5. Обсмажити партіями протягом 4-6 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
  6. Перекласти на паперові рушники і злегка посипати сіллю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати суп з цвітної капусти з сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з цвітної капусти в індійському стилі.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів