Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати домашній майонез: рецепт Джеймі Олівера

"Голий шеф" вважає, що для особливих випадків домашній майонез нічим не перевершити

У Джеймі Олівера є фірмовий рецепт домашнього майонезу. Фото: instagram.com/jamieoliver
У Джеймі Олівера є фірмовий рецепт домашнього майонезу.
Фото: instagram.com/jamieoliver

"Майонез – це не просто заправка, у нього є багато інших ролей. Цим соусом добре заправляти салат коул-слоу і robust-салати, а також класти ложку зверху на тушковану рибу. Прекрасним в майонезі є те, що ви можете змінити його так, як хочете, додаючи трави, спеції або часник. Спочатку приготування майонезу може здатися важкуватим, але постарайтеся – і у вас вийде!", – розповів Джеймі Олівер. 

"Для першої-другої спроби я рекомендую замінити половину оливкової олії соняшниковою. Почніть з додавання недорогої олії краплями і перейдіть на оливкову, коли побачите, що суміш вдається. Для вас це означає, що якщо майонез не вийде, ви не витратите дороге оливкову олію. Коли відчуєте впевненість, можете збільшити частину оливкової олії до 425 мл, а частину рослинної зменшити до 140 мл. Ви можете навіть скористатися олією extra virgin – це придасть майонезу більш яскравого смаку і аромату", – порадив британський шеф.


Домашній майонез від Джеймі Олівера

Складові:

  • жовток одного великого органічного яйця
  • 1 чайна ложка гірчиці діжонської
  • 565 мл оливкової олії
  • 1 лимон
  • морська сіль

Рецепт приготування:

  1. Покладіть яєчний жовток і діжонську гірчицю в миску. Збийте міксером або ручним вінчиком.
  2. Продовжуючи збивати, потроху додавайте оливкову олію, крапля за краплею. Слідкуйте за тим, щоб кожна крапля розійшлася в суміші, перш ніж додавати іншу.
  3. Коли ви розітре близько 3 столових ложок олії і суміш почне густіти, можна влити решту олії тонкою цівкою.
  4. Якщо майонез розпадається, можна додати трохи гарячої води і спробувати збити знову, але краще почати нову порцію. Коли вона почне густіти, поступово вмішати в неї невдалий майонез. Так ви не зіпсуєте інгредієнти.
  5. Коли ви використовуєте всю олію, вичавіть в майонез проціджений сік лимона і посоліть за смаком. Готовий майонез негайно поставте в холодильник.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати теплий салат з креветок і кабачків від Джеймі Олівера. 

Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса:

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів