Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Як приготувати домашній торт "Спартак"

Рецепт медовика із заварним кремом та шоколадними медовими коржами

Торт "Спартак" Фото: Freepic.diller / Freepik
Торт "Спартак"
Фото: Freepic.diller / Freepik

Класичний торт "Спартак" – це тонкі шоколадно-медові коржі, перешаровані ванільним заварним кремом і покриті шоколадною глазур'ю. Ми розповімо, як приготувати цей десерт в домашніх умовах.

Торт "Спартак"

Для крему:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 3 шт
  • Борошно – 3 ст.л. з гіркою
  • Крохмаль – 1 ст.л. з гіркою
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 150 г

Для тіста:

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Цукор – 150 г
  • Сода – 1 ч. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Какао – 2 ст. л.
  • Борошно – 400 г

Для глазурі:

  • 100 г шоколаду
  • 1-2 ст. л. рослинної олії або густих вершків

Рецепт приготування:

  1. Приготувати крем. Змішати в каструльці з антипригарним покриттям всі інгредієнти, крім вершкового масла.
  2. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загусання. Остудити до кімнатної температури.
  3. Приготувати тісто. У каструльці з антипригарним покриттям змішати всі інгредієнти, крім борошна. Варити на повільному вогні до збільшення маси впродовж 10-15 хвилин
  4. Зняти з вогню і додати 2 ложки какао. Розмішати.
  5. Додати всю муку, перемішати. Тісто спочатку буде дуже м'яким. Дати йому охолонути (хвилин 20-30), і воно стане твердішим. Розділити на 5 частин
  6. Розкачати кожен шматок в прямокутник розміром 20 х 25 см.
  7. Випікати коржі при 200 С впродовж 5-8 хвилин.
  8. Збити вершкове масло. Потроху додати крем, весь час збиваючи. Змастити 4 коржі кремом.
  9. Для глазурі розтопити шоколад на водяній бані разом з олією або вершками.
  10. Зверху покласти 5-й корж і залити теплою шоколадною глазур'ю. Залишити на ніч для просочення.
  11. Вранці обрізати краю гострим ножем, розрізати торт на порційні шматки і нанести молочним або білим шоколадом візерунок у вигляді смужок.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт "Наполеон" на сковороді. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом швидкого морквяного торту зі сметанним кремом.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів