Великдень 2020 року настає 19 квітня. Д. Для тих, хто цього року хоче урізноманітнити свої паски, але не знає, як це зробити, ми приготували простий рецепт великоднього кексу. Він готується з здобного дріжджового тіста з родзинками, цукатами і горіхами, і покривається білковою глазур'ю.
Паска на Великдень
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 331 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 800 г борошна
- 300 мл вершків
- 250 г вершкового масла
- 180 г цукру
- 8 яєчних жовтків
- 1 ч.л. солі
- 10 г сухих дріжджів
- 10 г ванільного цукру
- 50 г нарізаних горіхів
- 50 г нарізаних цукатів
- 50 г дрібних родзинок
- Рослинна олія
Для глазурі:
- 1 яєчний білок
- 150 г цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно в глибоку миску. Перемішати її з цукром, сіллю, ваніллю і дріжджами.
- Зробити в центрі борошняної суміші лунку. Додати нарізане вершкове масло кімнатної температури, жовтки, які попередньо розмішали виделкою, і теплі вершки. Замісити м'яке тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
- Робочу поверхню змастити олією. Викласти зверху тісто і добре обім’яти. Додати горіхи, родзинки і цукати; вимісити руками.
- Знову накрити тісто рушником і дати йому підійти протягом 40 хвилин.
- Круглі форми для кексів з отвором всередині змастити маслом і присипати борошном. Наповнити їх тістом на 1/3, дати підійти близько 30 хвилин.
- Відправити форми в розігріту до 180 °С духовку приблизно на годину. В останні 15 хвилин прикрити паски фольгою або вологим пергаментом.
- Готові паски вийняти з духовки і акуратно перекласти на сервірувальне блюдо. Дати трохи охолонути.
- Для глазурі цукрову пудру просіяти в миску. Додати яєчний білок і сік лимона, збити до отримання однорідної блискучої маси.
- Покрити паски цукровою глазур'ю. Через 15 хвилин їх можна буде прикрасити кондитерською посипкою.
Дивіться відео, як приготувати смачну паску:
Нагадаємо, раніше ми писали, як прикрасити яйця в техніці декупаж.