Головна Сьогодні

Як приготувати фігурну великодню паску з родзинками, цукатами і горіхами

Щоб її спекти, вам знадобляться круглі форми для кексів

Фігурна паску на Великдень
Фігурна паску на Великдень
Фото: Depositphotos

Для тих, хто цього року хоче урізноманітнити свої паски, але не знає, як це зробити, ми приготували простий рецепт великоднього кексу. Він готується з здобного дріжджового тіста з родзинками, цукатами і горіхами, і покривається білковою глазур'ю.

Паска з глазур'ю

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 800 г борошна
  • 300 мл вершків
  • 250 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 8 яєчних жовтків
  • 1 ч.л. солі
  • 10 г сухих дріжджів
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 г нарізаних горіхів
  • 50 г нарізаних цукатів
  • 50 г дрібних родзинок
  • рослинна олія

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Просіяти борошно в глибоку миску. Перемішати її з цукром, сіллю, ваніллю і дріжджами.
  2. Зробити в центрі борошняної суміші лунку. Додати нарізане вершкове масло кімнатної температури, жовтки, які попередньо розмішали виделкою, і теплі вершки. Замісити м'яке тісто. Накрити його рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
  3. Робочу поверхню змастити олією. Викласти зверху тісто і добре обім’яти. Додати горіхи, родзинки і цукати; вимісити руками.
  4. Знову накрити тісто рушником і дати йому підійти протягом 40 хвилин.
  5. Круглі форми для кексів з отвором всередині змастити маслом і присипати борошном. Наповнити їх тістом на 1/3, дати підійти близько 30 хвилин.
  6. Відправити форми в розігріту до 180 °С духовку приблизно на годину. В останні 15 хвилин прикрити паски фольгою або вологим пергаментом.
  7. Готові паски вийняти з духовки і акуратно перекласти на сервірувальне блюдо. Дати трохи охолонути.
  8. Для глазурі цукрову пудру просіяти в миску. Додати яєчний білок і сік лимона, збити до отримання однорідної блискучої маси.
  9. Покрити паски цукровою глазур'ю. Через 15 хвилин їх можна буде прикрасити кондитерською посипкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гарячих хрестових булочок. Ми також писали, як зберегти паски свіжими, і як пофарбувати яйця харчовими барвниками.

Дивіться відео, як приготувати весняний дріжджовий пиріг з морквою і апельсинами:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Вчора, 16:01Food

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь