Головна Сьогоднi

Як приготувати глазур для паски: ТОП-5 простих рецептів

Кращі рецепти глазурі для пасок

<p style="text-align: justify;">Глазур для пасок Фото: bearfotos / Freepik</p>
Глазур для пасок Фото: bearfotos / Freepik

Глазур для пасок може бути найрізноманітнішою. Зовсім необов'язково, щоб вона була білкової і густо покритої різнобарвною посипкою. Ми поділимося, як класичними, так і нетрадиційними рецептами глазурі.

Білкова глазур для паски

easter-2252869_960_720_02
Білкова глазур
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 яєчний білок
  • 225 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

Білок збити в міцну піну (до піків). Всипати половину цукрової пудри і збити до повної гладкості. Всипати решту пудру і перемішати. Дати глазурі постояти 10 хвилин і відразу використовувати.

Ванільна глазур для паски

easter-1356997_960_720
Цукрова глазур
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 3 ст.л теплої води
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Рецепт приготування:

Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду і ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40°С. Якщо глазур вийде дуже густий, додати води, а якщо рідкої – ще трохи цукрової пудри.

Шоколадна глазур для паски з какао

depositphotos_39047763_m
Шоколадна глазур
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 3 ст.л. цукру
  • 2-3 ст.л. молока
  • 50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

Змішати віночком в сотейнику какао, цукор і молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, поки цукор не розчиниться. В кінці додати вершкове масло і перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.

Глазур для паски, яка не обсипається

easter-cake-1363853_960_720
Желатинова глазур
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1 стакан дрібного цукру
  • 1 ч.л. желатину
  • кілька крапель лимонного соку
  • ванілін
  • 6 ст.л. ложок

Рецепт приготування:

Залити 1 чайну ложку швидкорозчинного желатину 2 ст.л. води і залишити набухати на 5-10 хвилин.

Змішати цукор, ванілін і воду, що залишилася. Поставити на повільний вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.

Додати в цукровий сироп (він не повинен бути киплячим) набряклий желатин, перемішати і збити міксером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Додати лимонний сік за бажанням.

Дати глазурі трохи охолонути. Зазначеним кількістю глазурі можна покрити 3-4 великих паски.

Апельсинова глазур

depositphotos_68586219_m
Апельсинова глазур
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 150 г цукрової пудри
  • 1 апельсин

Рецепт приготування:

У миску просіяти цукрову пудру. На дрібній тертці натерти цедру апельсина, в невелику миску вичавити сік.

В цукрову пудру додати приблизно 2 столові ложки апельсинового соку і перемішати до стану пасти. За необхідності додати ще трохи соку для потрібної вам консистенції.

Можна відразу додати трохи цедри в глазур, а можна спочатку полити глазур'ю паску і лише потім посипати зверху цедрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю. Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв