Смачний глінтвейн можна приготувати не тільки з червоного, а й з білого вина, адже імпровізація і відхилення від класичного варіанта завжди тільки вітаються. Ділимося з вами найкращими осінніми рецептами гарячого білого вина з фруктами і прянощами.
Яблучний глінтвейн на білому вині
Інгредієнти на 1 порцію:
- Біле напівсолодке вино – 110 мл
- Яблучний сік – 80 мл
- Лимон – 1 часточка
- Мед – 10 г
- Гвоздика – за смаком
- Кориця – за смаком
- Яблуко – 2 часточки
Рецепт приготування:
- Біле вино і яблучний сік змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, кладемо нарізану кубиками одну часточку яблука, часточку лимона, мед і гвоздику.
- Нагріваємо, не даючи закипіти.
- Знімаємо з вогню, прикрашаємо свіжим яблуком, посипаємо корицею і подаємо.
Білий глінтвейн з ківі та грушею
Інгредієнти на 1 порцію:
- Біле напівсолодке вино – 150 мл
- Ківі – 15 г
- Груша – 15 г
- Кориця – до смаку
- Гвоздика – за смаком
- Мед або цукор – 10 г
Рецепт приготування:
- Нарізаємо кубиками ківі та грушу, заливаємо білим вином. Додаємо корицю, гвоздику і мед або цукор (в даному випадку можна покласти і його, хоча зазвичай краще мед).
- Ставимо на вогонь і підігріваємо, не доводячи до кипіння.
- Прикрашаємо грушевою шкіркою перед подачею.
Білий цитрусовий глінтвейн від Даші Малахової
Складові:
- 750 мл пляшка білого вина
- Апельсин – 1 шт.
- Мандарин – 1 шт.
- цукор
- Кориця – 2-3 палички
- Курага – 4-5 шт.
- Щіпка меленого мускатного горіха
Рецепт приготування:
- У каструлю вливаємо вино і починаємо нагрівати на середньому вогні.
- Половину апельсина нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в вино.
- Мандарин розрізаємо навпіл, трохи вичавлюємо в вино сік і додаємо обидві половинки.
- Додаємо палички кориці, курагу, мускатний горіх і цукор. Нагріваємо, не доводячи до кипіння.
- Розливаємо по келихах, додавши до кожного по часточці апельсина.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сьогодні" також назвали десять причин включити глінтвейн у своє осіннє меню.
Дивіться відео, як приготувати медовий суботні з прянощами: