Яловичина "Веллінгтон" – це ніжна вирізка, запечена з грибним пюре в листковому тісті. Іноді страва готується порційними шматками у вигляді пиріжків з філе-міньйона. Його подають разом з соусом, овочами і повітряним картопляним пюре.
Яловичина "Веллінгтон"
Інгредієнти:
- яловича вирізка – 850 г
- вершкове масло – 60 г
- печериці – 100 г
- печінковий паштет – 60 г
- листкове тісто (розморозити) – 2 листи
- яйце (збити вилкою) – 1 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Яловичину посоліть і щедро посипте свіжомеленим перцем. Розтопіть на сильному вогні половину масла в сковороді з товстим дном. Коли воно почне пінитися, покладіть в сковороду яловичину і обсмажуйте до коричневого кольору з усіх боків, приблизно 5 хвилин. Перекладіть м'ясо на блюдо і повністю остудіть (після можна поставити в холодильник, приблизно на 1 годину).
- Розігрійте духовку до 240 °С. Застеліть деко пекарським папером. Розтопіть масло в сковороді. Готуйте гриби 3-5 хвилин, за цей час з них повинна виділитися і повністю випаруватися рідина. Змішайте гриби з паштетом і зверху намажте цією сумішшю яловичину.
- Помістіть яловичину в центр одного листа тіста. Змастіть відкрите тісто навколо збитим яйцем. Накрийте м'ясо другим листом тіста і притисніть, щоб листи склеїлись. Обріжте надлишки довших сторін, залишаючи по 2 см тіста. Загорніть краї коротших сторін під низ і ретельно притисніть. Помістіть м'ясо в тісті на підготовлений лист і змастіть тісто яйцем. За бажанням можна вирізати із залишків тіста фігурки і прикрасити ними страву зверху і з боків.
- Запікайте протягом 30 хвилин. Зменшіть температуру в духовці до 200 °С і запікайте ще 5 хвилин для готовності rare або 10 хвилин для готовності medium. Залиште страву на 5 хвилин, а потім наріжте скибочками 4 см завтовшки і подавайте.
Примітка. При обсмажуванні філе можна фламбірувати з ¼ склянки коньяку або бренді – це додасть м'ясу особливого аромату. Якщо при запіканні тісто занадто швидко почне набувати коричневий колір, накрийте його фольгою. Ця порада особливо актуальна, якщо ви хочете довести м'ясо в тісті до повної готовності (well done).
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити прозорий холодець на Великдень. Сайт "Сегодня" також розповідав, як правильно обробляти м'ясо. Крім цього, ми ділилися рецептом паштету з курячої печінки.
Дивіться відео, де в Україні виробляють справжні м'ясні делікатеси: