I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати яловичину "Веллінгтон" на Великдень

Ідеальний "Біф Веллінгтон" – чудова страва на святковий стіл

Яловичина "Веллінгтон" – це ніжна вирізка, запечена з грибним пюре в листковому тісті. Іноді страва готується порційними шматками у вигляді пиріжків з філе-міньйона. Його подають разом з соусом, овочами і повітряним картопляним пюре.

Яловичина "Веллінгтон"

Реклама

Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 850 г
  • вершкове масло – 60 г
  • печериці – 100 г
  • печінковий паштет – 60 г
  • листкове тісто (розморозити) – 2 листи
  • яйце (збити вилкою) – 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Яловичину посоліть і щедро посипте свіжомеленим перцем. Розтопіть на сильному вогні половину масла в сковороді з товстим дном. Коли воно почне пінитися, покладіть в сковороду яловичину і обсмажуйте до коричневого кольору з усіх боків, приблизно 5 хвилин. Перекладіть м'ясо на блюдо і повністю остудіть (після можна поставити в холодильник, приблизно на 1 годину).
  2. Розігрійте духовку до 240 °С. Застеліть деко пекарським папером. Розтопіть масло в сковороді. Готуйте гриби 3-5 хвилин, за цей час з них повинна виділитися і повністю випаруватися рідина. Змішайте гриби з паштетом і зверху намажте цією сумішшю яловичину.
  3. Помістіть яловичину в центр одного листа тіста. Змастіть відкрите тісто навколо збитим яйцем. Накрийте м'ясо другим листом тіста і притисніть, щоб листи склеїлись. Обріжте надлишки довших сторін, залишаючи по 2 см тіста. Загорніть краї коротших сторін під низ і ретельно притисніть. Помістіть м'ясо в тісті на підготовлений лист і змастіть тісто яйцем. За бажанням можна вирізати із залишків тіста фігурки і прикрасити ними страву зверху і з боків.
  4. Запікайте протягом 30 хвилин. Зменшіть температуру в духовці до 200 °С і запікайте ще 5 хвилин для готовності rare або 10 хвилин для готовності medium. Залиште страву на 5 хвилин, а потім наріжте скибочками 4 см завтовшки і подавайте.

Примітка. При обсмажуванні філе можна фламбірувати з ¼ склянки коньяку або бренді – це додасть м'ясу особливого аромату. Якщо при запіканні тісто занадто швидко почне набувати коричневий колір, накрийте його фольгою. Ця порада особливо актуальна, якщо ви хочете довести м'ясо в тісті до повної готовності (well done).

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити прозорий холодець на Великдень. Сайт "Сегодня" також розповідав, як правильно обробляти м'ясо. Крім цього, ми ділилися рецептом паштету з курячої печінки.

Дивіться відео, де в Україні виробляють справжні м'ясні делікатеси:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти