Грінки – приємне доповнення до супу, яке збагачує не тільки смак, але і текстуру страви. Необов'язково купувати готові сухарики, в яких напевно багато непотрібних штучних добавок. Підсушіть хліб самі відповідним вам способом.
Грінки з багета
Фото: pixabay.com
Хрусткі грінки з багета невеликого діаметру відмінно підійдуть для густих супів з кремовою або пюреподібною текстурою.
Треба:
- 250 г середньої частини багета;
- 80 г вершкового масла;
- 1 ч. ложка гранульованого часнику;
- 1 ч. ложка прованських трав.
Як приготувати:
Розріжте багет на тонкі кружальця товщиною не більше 5 мм.
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або в сотейнику на плиті, змішайте з часником і травами і почекайте, поки гранули розчиняться.
Полийте цим соусом підготовлені кругляши і розкладіть їх на деку.
Розігрійте духовку до 160 °C.
Сушіть в ній грінки 10-15 хвилин до золотистого, потім переверніть і млоїть ще кілька хвилин.
Сухарики в мікрохвильовій печі
Фото: pixabay.com
Потребуватимуть від вас зовсім невеликих затрат часу.
Треба:
- 3 скибочки хліба для тостів;
- 2 ст. ложки гірчиці;
- негострі спеції за смаком (сушена петрушка, каррі, паприка, розмарин).
Як приготувати:
Поріжте хліб кубиками, перекладіть до скляного посуду для СВЧ, встановіть потужність 800 Вт і запустіть піч на 1,5 хвилини.
Вимішайте гірчицю з вибраними спеціями в глибокій мисці, пересипте туди сухарики, швидко перемішайте і викладіть назад до жароміцної ємності.
Готуйте їх ще 2-3 хвилини, стежачи через віконце, щоб не підгоріли.
Солодкі грінки
Фото: pixabay.com
Прекрасний комплімент десертному супу.
Треба:
- 1 солодка булочка;
- 30 г вершкового масла;
- по щіпці кориці і ванільного цукру.
Як приготувати:
Наріжте булочку на плоскі квадратики.
Дайте вершковому маслу розм'якнути при кімнатній температурі або розплавте його в мікрохвильовці, всипте корицю і ванільний цукор.
Промажьте грінки цією сумішшю за допомогою кулінарної кисті, укладіть на деко і підсушіть в духовці, прогрітій до 160 °C, до зарум'янювання з обох сторін.
Духмяні часникові сухарики
Фото: pixabay.com
Можна приготувати в сковороді.
Треба:
- 300 г пшеничного хліба;
- 3 зубчики часнику;
- 50 мл рослинної олії.
Як приготувати:
Очистіть часникові зубчики від лушпиння та дрібно поріжте.
Прожарити рослинну олію, підсмажте в ній овоч майже до чорноти і викиньте.
Розріжте хліб на кубики або смужки і смажте в часниковому жирі, помішуючи лопаткою.
За бажанням можна посипати сушеною зеленню.
Грінки для знаменитого французького цибулевого супу
Фото: pixabay.com
Робляться по-особливому з ніжним сирним прошарком.
Треба:
- 4 тоненькі скибочки білого батона;
- 40 г твердого сиру;
- 20 г вершкового масла.
Як приготувати:
Намажте кожен шматочок хліба вершковим маслом, покрийте два з них тертим сиром і зліпите з іншими двома скибочками.
Запечіть грінки в духовці при 160 °C в вогнетривкій формі, застеленій пергаментним папером.
Занурте їх до супу перед подачею.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних пісних супів. Ми також писали, як приготувати тушковану стручкову квасолю з помідорами чері.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: