Паштет найчастіше готують з печінки, але з грибів він виходить не менш смачним. Ми рекомендуємо зробити цю закуску з шампіньйонів з морквою, солоними огірками, часником і спаржею.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Грибний паштет можна намазувати на хліб, додавати в тарталетки і навіть начиняти ним фаршировані яйця.
Грибна ікра з овочами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 400 г моркви
- 1 маленький солоний огірок
- 200 г цибулі
- 120 г пагонів молодої спаржі (можна замінити стручковою квасолею)
- 3 зубчики часнику
- Чорний мелений перець
- Мелений каєнський перець
- Сіль
- 1/3 склянки рослинної олії
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби довільно нарізати. Моркву очистити і нарізати кружальцями. Спаржеві пагони розрубати на чотири частини. Часник дрібно порубати.
- Спаржу відварити в підсоленій воді протягом 2 хвилин, промити під холодною проточною водою. Моркву теж відварити до готовності і промити. Відкинути овочі на сито.
- Налити в сковороду половину олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додати олію, що залишилося, і гриби, готувати до випаровування рідини.
- Додати відварену моркву, спаржу і дрібно порізаний солоний огірок. Посолити, поперчити за смаком. Готувати близько хвилини, помішуючи. Остудити.
- Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера.
- Готовий грибний паштет подавати разом з хлібом.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з курячого філе з вершковим сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом паштету з грибів з часником.