Головна Сьогодні

Як приготувати грог: три рецепти для холодних днів

Всі інгредієнти в рецептах розраховані на одну порцію

Грог часто готують на основі чаю Фото: depositphotos.com
Грог часто готують на основі чаю
Фото: depositphotos.com

Грог – це, по суті, розбавлений ром. Його вважають напоєм англійських моряків, які вигадали нагрівати цей коктейль і додавати в нього мед, цукор, лимон. Потім хтось вважав вельми непоганим присмачити напій товченою карамеллю і збитими вершками. Іноді ром замінюють лимонною горілкою або коньяком.

Грог с молоком

blur-2178699_960_720
Молочний грог
Фото: pixabay.com

Складові:

  • Ром – 50 г
  • Тростинний цукор – 0,5 ч. л.
  • Окріп – 10 г
  • Молоко – 150 мл
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця – на кінчику ножа

Рецепт приготування:

  1. Молоко нагрійте до 80 С.
  2. Влийте в нього злегка підігрітий ром. Покладіть корицю і гвоздику. Додайте окріп, щоб трохи пом'якшити міцність рому.
  3. Додайте тростинний цукор і розмішайте. 

Грог з гренадином

tea-1284366_960_720
Грог з гранатовим сиропом
Фото: pixabay.com

Складові:

  • Мед – 0,5 ч. л.
  • Гренадин (гранатовий сироп) – 50 г
  • Ром – 50 г
  • Окріп – 100 мл
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Кориця – на кінчику ножа.

Рецепт приготування:

  1. Ром нагрійте до 60-70 С, додайте окріп і прянощі, мед і гренадин.
  2. Можна додати в процесі приготування кілька ягід родзинок або калини. А любителі екстриму оцінять "втручання" одного лаврового листочка і щіпки меленого чорного перцю. 

Кавово-лимонний грог

coffee-cup-1205152_960_720
Кавово-лимонний грог
Фото: pixabay.com

Складові:

  • Кава чорна – 100 г
  • Лікер кавовий – 50 г
  • Ром – 50 г
  • Цедра лимона – 0,5 ч. л.
  • Цедра апельсина – 0, 5 ч. л.
  • Кардамон – 4 зернятка

Рецепт приготування:

  1. Зваріть чорну каву, дайте їй трохи охолонути.
  2. Додайте в неї цедру лимона і апельсина, дайте трохи настоятися і влийте алкоголь. Непогано додати в напій кардамон.
  3. Якщо, на ваш погляд, коктейль занадто охолов, нагрійте його впродовж 5 секунд на сильному вогні.

Для нотаток: для приготування грогу ви можете використовувати будь-який ром на свій смак – темний, білий, карамельний.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня. Сайт "Сегодня" також назвали десять причин включити глінтвейн в своє осіннє меню.

Дивіться відео, як приготувати медовий збитень з прянощами:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

18 липняFood

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь