Пряні груші в вині – освіжаючий, ароматний і легкий осінній десерт. Він вимагає мінімум продуктів і зусиль на приготування.
Дивіться відео, як приготувати грушеве вино:
Груші обов'язково повинні бути стиглими, але з щільною м'якоттю, а червоне вино – хорошої якості. Посуд для варіння бажано використовувати не надто широку, так як фрукти весь час повинні бути покриті рідиною.
Груші в червоному вині
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 6 груш
- 1 пляшка сухого червоного вина
- 100-150 г цукру
- 1-2 палички кориці
- 5-6 штук гвоздики
- 2 шт. бадьяна
- 5-6 горошин чорного перцю
- Сік і цедра 1 лимона
- Сік і цедра 1 апельсина
Спосіб приготування:
- Вино з цукром, спеціями, лимонним і апельсиновим соком і цедрою довести до кипіння.
- Груші почистити, залишивши "хвостик". Щоб було зручніше поставити їх в ємність, зрізати дно.
- Додати фрукти в гаряче вино, накрити кришкою.
- Варити на невеликому вогні 30-40 хвилин, або поки груші не стануть м'якими. Зубочистка повинна вільно входити в м'якоть.
- Дістати фрукти. Вино уварити приблизно вдвічі, щоб вийшов сироп.
- Процідити, залити груші так, щоб вони були повністю покриті вином.
- Дати десерту настоятися протягом ночі.
З чим подавати пряні груші
Груші в червоному вині можна подавати разом з кулькою морозива, розтопленим шоколадом або десертним соусом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смачного пирога з грушею і мигдалем.